Střešní konstrukce kladenského zimního stadionu je téměř dokončená

Vložil
ČTK
29.11.2021 07:45
Kladno

Kladno – Střešní konstrukce kladenského zimního stadionu, který prochází rozsáhlou rekonstrukcí, je téměř dokončená. Krytinu bude tvořit několik vrstev plechů. Aktuálně pokračuje pokládka první vrstvy, sdělila dnes na dotaz ČTK mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková. Rekonstrukce stadionu je největší letošní městskou kladenskou investicí, její celková cena přesáhne 200 milionů korun.


Celkem je minimálně jedna třetina všech prací hotová. Podle tiskového mluvčího Rytířů Kladno Lukáše Jůdla se budou následující práce odvíjet podle vývoje zimy. "Krátce po konci sezony bychom se mohli pomalu stěhovat do administrativní budovy. Mohu tedy potvrdit, že v probíhající sezoně se na zimní stadion určitě nevrátíme," uvedl Jůdl. Podle něj, i kdyby byla rekonstrukce hotová ještě během posledních zápasů ročníku, byly by změny na poslední chvíli hektické a klub se chce pořádně připravit na návrat v příští sezoně.

Rekonstrukci střechy chystalo město mnoho let, letos v květnu začalo její rozebírání, až poté město zjistilo skutečný stav některých částí stadionu, který patří mezi nejstarší tuzemské. Kvůli komplikacím s konstrukcí budovy stadionu musel být dodatečně vyroben kovový prstenec, který budovu zpevnil. Až poté bylo možné začít s budováním nové střechy. Součástí opravy stadionu je i obnova jeho stěn, teď se pracuje na opravě a zateplení fasády a výměně oken.

Zcela hotovo by mělo být příští rok v létě, kladenští hokejisté by tedy příští sezonu měli odehrát ve svém. Nyní využívají pro domácí zápasy stadion v Chomutově.
0 komentářů
přidat komentář

Související články