VEKA SPECTRAL: Proměna plastového okna v designový prvek

08.10.2020 08:00
Plastová okna nemusejí být jen tuctově bílá. Speciálně tvrzená povrchová úprava VEKA SPECTRAL jim dodá barevnost, a navíc jim propůjčí řadu dalších výhod jako například zvýšenou odolnost vůči poškrábání či schopnost odpuzovat nečistoty. VEKA, výrobce plastových okenních a dveřních profilů nejvyšší třídy A, nabízí tuto povrchovou úpravu již v 11 barevných odstínech.

Hlavním důvodem, proč byla VEKA SPECTRAL uvedena v roce 2017 na český trh, byla rostoucí poptávka po plastových okenních profilech různých barev. Developeři, architekti, projek- tanti, ale i koncoví zákazníci mají zájem o rozmanitější barevnost svých projektů a výsledný efekt chtějí podtrhnout vzhledově jedinečnými okny. "Máme proto velkou radost, že jim letos můžeme nabídnout širší paletu barev než před rokem, jelikož jsme k devíti stávajícím odstínům přidali ještě dva nové – sépiově hnědou a vínově červenou," upřesňuje Milan Klepsa, hlavní zástupce společnosti VEKA pro Českou republiku a Slovensko.

V Česku jsou favority šedá a hnědá

Okna v různě barevných provedeních jsou stále žádanější. "Od uvedení technologie na trh jsme oken s VEKA SPECTRAL vyrobili a dodali několik tisíc. Zhruba každá pátá novostavba rodinného domu, kterou osazujeme okny, má okna s touto povrchovou úpravou. Zákazníci z barevné škály preferují hlavně matné odstíny šedé a hnědé, konkrétně antracit grau a umbra. Důvody těchto preferencí vidím především v aktuálním trendu evropské architektury, který upřednostňuje temnější, matné odstíny. Češi jdou v tomto směru s dobou," říká Pavel Homolka, obchodní ředitel společnosti OKNOTHERM, která jako obchodní partner firmy VEKA zařadila povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL do své nabídky produktů, a to mezi prvními. Velkou výhodou pro zákazníky může být i to, že úpravu VEKA SPECTRAL lze kombinovat s designovým příslušenstvím, jako jsou matné okenní kličky, dveřní výplně, dveřní vchodové kliky nebo madla.

Prodloužená záruka

Německá rodinná firma VEKA si od svého založení v roce 1969 zakládá na kvalitě výroby i zpracování a nároky na povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL nejsou výjimkou. "Do vývoje jsme investovali nemálo času a prostředků, než jsme usoudili, že produkt je opravdu připraven k uvedení na trh. Za jeho kvalitou a životností si stojíme, a proto na okna s povrchovou úpravou VEKA SPECTRAL dáváme všem zákazníkům prodlouženou desetiletou záruku," říká Milan Klepsa.