Účastníci ArtCampu 2007 se budou učit kreslit s Autodeskem

28.06.2007 12:30
Autodesk, s.r.o.

S využitím produktů AliasStudio či SketchBook Pro od společnosti Autodesk se budou moci ponořit do tajemství digitálního designu účastníci třetího ročníku letní školy umění ArtCamp, který proběhne v červenci 2007 v Plzni. Jedním z kurzů, který se bude konat ve dnech 9. - 13. července, bude totiž Digitální kresba a malba, jež ukáže současné možnosti počítačových nástrojů v této oblasti.

„Použití moderních technologií se dnes nevyhýbá žádnému oboru výtvarného umění, ať volného či užitého, a schopnost využívat možností těchto digitálních nástrojů se stává nezbytným atributem úspěšnosti návrháře v praxi,“ říká Michal Jelínek, Senior Design Consultant ze společnosti Autodesk a jeden z vyučujících tohoto kurzu. „V průběhu celého týdne budeme chtít účastníky seznámit postupně s různými způsoby využití počítačových nástrojů pomocí ukázek z jednotlivých oborů designu. Ať již produktového, dopravního ale i zábavního, takže bude možné vidět a vyzkoušet si proces tvorby návrhu herních postav, sci-fi objektů, předmětů denní potřeby a nakonec i styling automobilu.“
Koncepce jednotlivých dní kurzu je založena na přibližně dvouhodinové prezentaci daného tématu "naživo" jedním z lektorů, profesionálních designérů. Poté následuje přibližně hodinová přednáška o daném nástroji. Odpoledne bude věnováno vlastní práci za podpory jednoho z lektorů. Účastníci kurzu budou pracovat se softwarem SketchBook Pro a AliasStudio firmy Autodesk, který bude spolu s pracovními stanicemi a tablety Wacom k dispozici po celý kurz.
Kurzy vyučované v rámci ArtCampu 2007 jsou určeny pro širokou veřejnost se zájmem o umění a design a o získání či prohloubení praktických zkušeností v daných oborech při práci v mezinárodním a multikulturním prostředí pod vedením zkušených a renomovaných českých umělců-pedagogů.
Akci ArtCamp 2007 pořádá v rámci rozvoje mezinárodní spolupráce Ústav umění a designu Západočeské univerzity v Plzni. Cílem projektu je pokračovat v úspěšně započaté tradici letních uměleckých škol na ZČU v Plzni, navázat spolupráci se zahraničními uměleckými školami a umožnit krátkodobé působení významných českých i zahraničních pedagogů na UUD. Účastníci letní školy umění si podle svého zájmu a zaměření mohou vybrat z bohaté nabídky jednotýdenních až třítýdenních výtvarných kurzů zaměřených na širokou škálu uměleckých oborů. Pracují v malých skupinách v moderně vybavených ateliérech UUD i mimo ně a k dispozici mají veškeré potřebné vybavení.

Více informací o akci Art Camp 2007 lze nalézt na: http://www.uud.zcu.cz/artcamp/index.php

O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.

> stránka společnosti Autodesk v katalogu