Svěží vítr od Temže zavanul i do české kotliny: seznamte se s Buster + Punch

13.12.2021 11:55
MONOBRAND s.r.o.

Very British, ale s dotekem světovosti. Zrozena ve východním Londýně a odrážející nejrůznější londýnské subkultury. V rytmu heavy metalu a s vůní benzínu. Ale především nonkonformní a cool. Seznamte se s mladou a dravou značkou interiérového designu Buster + Punch. Značkou, která je všechno ostatní, jen ne konvenční, předvídatelná nebo nudná. Osvětlení, ovládací prvky nebo dveřní kování povznáší svými čistými tvary a vysoce kvalitními použitými materiály na nepřehlédnutelné kousky v každém interiéru.

Začalo to jako pohádka. Bylo nebylo, ve východní části Londýna, přetvářel architekt a industriální designér Massimo Buster Minale v jedné garáži přesně podle přání zákazníků motorky. V práci s ušlechtilými stroji zřejmě zahořela Massimova láska ke kovu. A tak se kromě motorek začaly v téže garáži v roce 2013 rodit i originální svítidla, úchytky, madla a další větší či menší nezbytnosti, věci každodenní potřeby, bez kterých se neobejde žádný interiér. Právě tehdy, a právě tak se zrodila značka Buster + Punch. Cesta z garáže na světové výstavy a do srdcí architektů celého světa byla rychlá. Neotřelé nápady, poctivé řemeslné zpracování a používání kvalitních materiálů se jednoznačně ukázalo jako skvělá volba.

Massimova tvorba je inspirovaná londýnskou módou, hudbou a rozmanitou subkulturní scénou. Své ovoce nese spolupráce s pouličními umělci, mechaniky tvořícími originální motorky nebo módními návrháři. Všechny tyto vlivy, které na sebe nechává působit, přináší nové podněty, otevírá oči a nutí industriálního designéra vystoupit z komfortní zóny, hledat nové postupy a originální řešení. Sám Massimo říká: „Stručně řečeno, mým posláním je znovuoživit zapomenuté doplňky a věci každodenní potřeby, které jsou součástí našich domovů, a učinit je nezapomenutelnými“.

Nejnovější kolekce nesoucí podpis Buster + Punch je nazvána LINEAR. Jedná se o řadu dveřního kování, klik a madel. Tyto elegantní skříňové úchytky vyrobené ze vzácných masivních kovů nezastírají svou inspiraci kovanými a tepanými šperky a módními doplňky.  K přesnému zpracování a dokonalým liniím napomáhá tvůrci dokonce diamantová fréza. Výsledkem jsou dokonalé kovové interiérové doplňky s nezaměnitelným charakteristickým lineárním vzorem vroubků.

„Do značky Buster + Punch jsem se zamilovala na první pohled“, usmívá se Katrin Grund, zakladatelka a majitelka designového obchodu MONOBRAND, která pro český trh tuto londýnskou skrytou perlu objevila a dnes je u nás výhradním distributorem. „Ta myšlenka je přitom geniálně jednoduchá: madla, úchytky, kování a svítidla potřebujeme doma úplně každý. Tak proč je nenechat zazářit? Proč by měly být považovány za nějaké Popelky? A opravdu, tyto na první pohled nenápadné detaily, pokud jsou dotažené a sladěné s interiérem, zajímavého vzhledu a vyrobené z kvalitních materiálů, udělají v celkovém dojmu z interiéru překvapivě moc! Mezi mé oblíbené kousky patří zejména kování. V brzké době představí Buster + Punch dokonce i své vlastní kuchyňské linky, koupelnové baterie a doplňky. Na to se velice těším,“ poodhaluje smělé budoucí plány značky Katrin Grund.

Díky Katrin Grund se mohou s Massimovými kousky setkat i lidé v České republice. „Máme již několik krásných realizací. Ráda bych vyzdvihla např. hotel Maximilián v Praze – tento historický skvost původně z pera architektky Evy Jiřičné zrekonstruovala v nedávné době architektonická kancelář Conran and Partner. Dále jsme s architektkou Radkou Valovou ze studia OOOOX vybraly doplňky Buster + Punch pro jedinečný interiér bytu v pražské Pařížské ulici. V neposlední řadě jsem velice hrdá na to, že jsem měla možnost podílet se na vybavení prvního showroomu nebo chcete-li Atelieru českého výrobce jedinečných svítidel BOMMA. Jedinečný prostor navržený italskou designérkou Sophie Wannenes a Václavem Mlynářem doplňují právě doplňky a kování Buster + Punch,“ uzavírá Katrin Grund.

Celé široké portfolio značky Buster + Punch přehledně na jednom místě, najdete na níže uvedených odkazech:

www.monobrand.cz/buster-and-punch
www.monobrand.online/znacka/buster-and-punch/