Revoluce pro fasády: Představujeme vám novinku Ruukki Primo

13.05.2020 20:00
Ruukki CZ s.r.o.

Originální velkoformátová fasáda (v rozměrech až 6 200 × 1 900 mm). Jednoduchá a přirozená jak v návrhu, tak i v technických detailech. Zároveň funkční a téměř bezúdržbová. Taková fasáda je snem snad každého majitele budovy, architekta nebo projektanta. Fantazie stranou, máme pro vás dobrou zprávu. Společnost Ruukki přichází na trh s novým řešením, které toto všechno splňuje.

Uvedením produktové řady Ruukki Primo na trh mění Ruukki budoucnost opláštění budov. Velkoformátové panely s hladkým povrchem mají unikátně zešikmené horizontální hrany a nastavitelnou šířku spáry. A právě tyto detaily jsou klíčem k úspěchu.

Ruukki přepisuje pravidla městské architektury

Maličkost, ze které se vyklube velká věc. Přesně tím je nový patentovaný produkt Ruukki Primo. Zešikmení hrany a velké rozměry panelů přinášejí do moderního opláštění nové možnosti. Inovativní detail zešikmených hran znamená zásadní rozdíl v nákladech na údržbu. Díky tomu se voda a nečistoty nezachytávají ve spojích.

Jen si to představte. Rozjede se vám kus plovoucí podlahy a musíte rozebrat její značnou část, abyste ji opravili. Dříve to tak bývalo i u fasád. To se ale dnešním dnem mění. U Ruukki Primo je možné vyměnit jediný panel, aniž byste jakkoliv narušili jeho okolí. Produktovou novinku zároveň doplňuje rozsáhlá technická dokumentace a projektová podpora. Díky tomu je práce s tímto typem opláštění opravdu jednoduchá a efektivní. S odborníky za zády se tak můžete plně soustředit na svůj projekt.

Prvním dílkem skládačky je Primo Skyline

Ruukki Primo je souhrnným názvem pro celou produktovou skupinu. Prvním, který společnost zavádí do výroby, je Primo Skyline.

Tato série se perfektně hodí pro budovy v městském prostředí. Velké, hladké panely podtrhnou charakter sportovních, komerčních a kancelářských budov, ozvláštní vzhled velkých administrativních komplexů.

Ruukki Primo panely se vyrábí z hliníkových kompozitních materiálů, kde jádro může tvořit hliníková voštinová konstrukce (HONEYCOMB) nebo pevný materiál vyrobený ze směsi minerálů a polymerů (ACM). Primo panely se vyznačují vynikající rovinností a nízkou hmotností.

Tím však přednosti nové produktové řady nekončí. Na výběr máte horizontální nebo vertikálních instalaci panelů. Navíc jsou Ruukki Primo panely k dispozici i s perforací a prosvětlením. Díky tomu můžete popustit uzdu vaší fantazií a objevit nové horizonty v navrhování fasád nejen v městském prostředí. Ruukki je vám plně k dispozici od návrhu až po realizaci.