Nízkoenergetický modul s deskami FERMACELL od firmy KOMA je flexibilní, rychle se s ním staví a je levný při pořízení i provozu

07.07.2010 13:00
Firma KOMA MODULAR CONSTRUCTION vyvinula nízkoenergetický modul pro modulární stavby. Spojila tak výhody modulárních staveb jako je rychlost výstavby, nižší pořizovací náklady oproti srovnatelné standardní výstavbě o 30% a hlavně zachování možnosti demontáže a opětovné montáže na novém místě, s výhodami nízkoenergetických staveb, tzn. s roční měrnou potřebou tepla na vytápění na 1 m² menší než 50 kWh. Firma využila skvělých vlastností sádrovláknitých desek FERMACEL a to jak na vnitřní povrch, tak pro skladby podlah. Sádrovláknité desky FERMACEL vykazují vysokou pevnost a i po několikerém stěhování modulů se neobjevila ani jedna trhlinka tak, jak to bývá běžné u sádrokartonových desek.

KOMA MODULAR CONSTRUCTION vystavovala nízkoenergetický modul na letošním bratislavském mezinárodním stavebním veletrhu CONECO 2010 a na mezinárodním stavebním veletrhu IBF 2010 v Brně. Nízkoenergetický modul zde vzbudil velký zájem odborné a široké veřejnosti. Hlavně mladá generace oceňovala design a nižší pořizovací náklady, při vysokém standardu provedení. Nízkoenergetické moduly také oslovily svými nižšími pořizovacími náklady, stavebně technickými vlastnostmi a designem developery, kteří se zájmem ocenili možnost vícepodlažních nízkoenergetických bytových domů, které lze stavět z těchto modulů rychle, levněji a které lze ihned po dokončení výstavby díky nepoužívání mokrých procesů ihned obývat. A to vše v nízkoenergetickém provedení. Také zástupci měst byli překvapeni širokou možností využití nízkoenergetických modulárních staveb hlavně pro stavby mateřských školek, škol, domovů důchodců, zázemí sportovců a ostatní komunální výstavby. Podnikatelé zase oceňovali širokou variabilitu a přizpůsobení individuálním potřebám a samozřejmě nižší pořizovací náklady. Investor - podnikatel navíc šetří náklady díky rychlosti výstavby, protože stavbu k podnikání může dříve využívat a rychleji dostane nazpět vložené prostředky.

Nízkoenergetický modul byl oceněn nejvyšší cenou, která se uděluje novinkám na veletrhu CONECO a to Zlatou plaketou, navíc zde byl výstavní stánek firmy KOMA MODULAR CONSTRUCTION, který vlastně tvořil příklad garsonky v jednom modulu M3, za nápaditý design cenou Zlatým Leonardem. Na veletrhu v Brně byl nízkoenergetický modul oceněn Čestným uznáním v soutěži o Zlatou medaili.
Předmět
Autor