Autodesk mění sídlo společnosti a stěhuje se do Danube House

18.02.2008 11:10
Autodesk, s.r.o.

Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu, oznamuje změnu adresy svých pražských kancelářských prostor. Od dnešního dne sídlí společnost na nové adrese: Danube House, Karolínská 650/1, 186 00 Praha 8. Autodesk pro své nové sídlo zvolil budovu, která je výjimečná svým architektonickým a nízkoenergetickým řešením. Budova Danube House je součástí projektu River City Prague v příjemném prostředí u Vltavy. Společnost též mění svá kontaktní čísla. Nové spojení na recepci je: tel.: 221 709 801 a fax: 221 709 803.

„Ke změně sídla jsme se rozhodli vzhledem k růstu naší společnosti na českém trhu. Jedním z důvodů proč jsme si vybrali právě Danube House bylo, že se jedná o skvělé architektonické dílo. Je to moderní budova, která jedinečným způsobem spojuje provozní, technické, estetické a ekologické parametry kancelářské budovy. Svým flexibilním dispozičním řešením a dokonalým technickým vybavením výborně vyhovuje provozním požadavkům hi-tech firmy a zároveň nabízí pracovní prostředí s jedinečnou atmosférou,“ komentuje stěhování společnosti do nových prostor David Palas, ředitel společnosti Autodesk.

Dalším důvodem, který přispěl k rozhodnutí pro Danube House, je fakt, že se Autodesk celosvětově profiluje jako lídr v oblasti návrhového softwaru pro stavebnictví a výrobu se zaměřením na trvale udržitelný design coby perspektivní řešení nejzávažnějších environmentálních problémů, jako je globální oteplování. Danube House je součástí projektu, ve kterém se řeší nízkoenergetický provoz budovy, který šetří jak životní prostředí, tak i náklady na provoz v ní. Budova byla navíc od začátku až do konce projektována s pomocí nejmodernějších návrhových softwarových produktů společnosti Autodesk. Architektonický atelier A.D.N.S., který společně s londýnskou kanceláří KPF budovu projektoval, patří k významným zákazníkům společnosti Autodesk a používá jeho softwarová řešení.

O Danube House
Budova Danube House ve tvaru klínu z červeného pískovce a skla, v níž se nachází 19 200 m2 kanceláří, obsahuje novátorskou nízkoenergetickou konstrukci. Projekt Danube House doposud získal řadu národních i mezinárodních cen, včetně ceny pro „Nejlepší kancelářský dům budoucnosti“, MIPIM 2003 nebo cenu za dokonalost 2005 od Urban Land Institute (ULI). Danube House vytváří význačný orientační bod u vstupu do prostoru nového projektu River City Prague, který bude uskutečněn ve třech etapách a bude dokončen do roku 2010 (www.rivercity.cz).

O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.