Winy Maas povede ateliér na ARCHIP

Source
Gabriela Pacltová, ARCHIP
Publisher
Tisková zpráva
25.05.2024 07:50
Czech Republic

Prague

Winy Maas
MVRDV

Předmět “Architectural design studio” je základním stavebním kamenem naší výuky v oboru Architektura, a proto s potěšením oznamujeme, že jedno z pěti studií povede od září 2024 na naší škole nizozemský architekt Winy Maas. Tématem tohoto studia bude "City movements: the Mobility master."

Winy Maas tak úspěšně navazuje na svoje předešlé aktivity na akademické půdě v České republice, které zahájil již v roce 2022 jako hostující profesor na pražské Fakultě architektury ČVUT. V rámci jednoho z jeho úspěšných projektů, nazvaného CZ02 - Vize pro budoucnost České republiky, se sešli studenti pěti univerzit z České republiky a Nizozemska a představili své úvahy o budoucnosti země. Studenti v tomto unikátním projektu doslova hýřili stovkami nápadů, ať už se jednalo o zalesňování, národní parky, o průmyslovou výrobu, dopravní infrastrukturu, bydlení, demografii, hustotu zalidnění, ekologii, sociologii nebo ekonomii. Výsledky byly poté znázorněny na obrovské mapě České republiky, která v současné době putuje po celé zemi.

Winy Maas je krajinářským architektem, urbanistou a zakladatelem renomovaného studia MVRDV se sídlem v Rotterdamu. Působí také jako profesor urbanismu a architektury na TU Delf, kde take založil výzkumný institut - The Why Factory.

ARCHIP je mezinárodní vzdělávací institucí se sídlem v Praze. Svoji působnost škola zahájila v roce 2010 a svým studentům nabízí dva odborné programy v anglickém jazyce: bakalářský program Architektura a magisterský program Architektura a urbanismus. V současné době na škole studuje 100 studentů z 20 zemí z celého světa.

Více informací >
0 comments
add comment

Related articles