Pražský showroom DECOLAND DESIGN INTERIORS otevírá zbrusu novou expozici nábytku italské značky EDRA

06.10.2014 08:00
Decoland s.r.o.

Zbrusu novou expozici „shop in shop“ legendární italské značky nábytku Edra otevírá 30. září  showroom s nábytkem a doplňky Decoland Design Interiors na Vinohradské ulici 190 v Praze. Značka Edra je známá svým designovým nábytkem i brilantním aranžováním a navazuje na toskánskou tradici precizní řemeslné a rukodělné výroby, již kombinuje s nekompromisním vývojem vlastních technologických postupů. Pro nábytek značky Edra je typický dotek exkluzivity a přesah do konceptuálního pojetí designu, křeslo Vermelha z lodních lan se dokonce stalo součástí expozice MoMA v New Yorku. Nábytek Edra se svým vzhledem hodí jak do minimalistických, tak klasických interiérů a za jeho návrhy stojí designéři takových jmen, jako jsou například Fernando a Humberto Campana, Francesco Binfaré či Masanori Umeda. Otevření expozice značky Edra v showroomu Decoland proběhlo za osobní přítomnosti samotného syna zakladatele Edry, pana Nicollo Mazzei. Spolu s nábytkem Edra jsou ve vinohradském showroomu Decoland nově k dostání také lampy z kolekce designových svítidel od české sklářské a designérské společnosti Lasvit.

Expozice značky Edra se v showroomu Decoland na Vinohradské ulici v Praze rozkládá na prostoru sto metrů čtverečních a představuje výběr nábytku a doplňků typických pro tuto italskou designovou legendu. Najdeme zde pohovku On the Rocks od Francesca Binfarého evokující ledové kry, pohovku v anglickém stylu 18. století Sfatto, přizpůsobitelnou pohovku Standard s „chytrým“ polštářem, jenž funguje jako opěrák i područka zároveň a pohovku Sofà v tradiční velikosti a stylu. Nechybí zde slavná „provazová“ židle Vermelha od Humberta Campany, která je součástí expozice muzea MoMA v New Yorku, a na jejíž výrobu se spotřebuje 500 metrů speciálního lana, židli se „špagetovým“ opěrákem Jenette, stůl Brasilia inspirovaný mozaikou na oknech kostela od architekta Oscara Niemeyera ve stejnojmenném městě, lustr Campana, nástěnné zrcadlo Miraggio a samozřejmě také ikonická křesílka Rose Chair a Getsuen od Masanori Umedy inspirované květy růže a lilie. Součástí expozice je také židle Gina představená na letošním veletrhu Salone del Mobile v Miláně, tvarem sedáku a opěradla a hrou světla a stínu evokující třpytivou výšivku, a zářivá komoda Scrigno. Pro účely otevření expozice byla exkluzivně zapůjčena i „zapletená“ pohovka Boa od Humberta Campany, jejíž zaplétání probíhá doslova pomocí rukou i nohou a trvá přesně týden.

Zástupci značky EDRA si Decoland pro spolupráci nevybrali náhodou. „Showroom Decoland za svou více než desetiletou existenci české veřejnosti představuje to nejlepší ze světových nábytkářských značek, čímž ji svým způsobem vzdělává. Těší nás, že filosofii a know-how značky Edra můžeme prezentovat právě zde,“ říká Nicollo Mazzei. „Celá expozice showroomu Decoland je navíc velmi citlivě uspořádaná a představuje poslední designové trendy. Díky pečlivému výběru značek se zaměřením na dokonalé zpracování a vysokou kvalitu materiálů víme, že zde bude Edra v dobré společnosti. Je to pro nás důležitý krok vstříc novým trhům,” dodává Mazzei.

Spolu s nábytkem Edra jsou ve vinohradském showroomu Decoland nově k dostání také unikátní lampy z kolekce designových svítidel od české sklářské a designérské společnosti Lasvit. Ta se vyznačují kombinací tradiční české výroby skla s technologiemi a inovativním designem od světových designérů. Decoland do své expozice zařadil světelné objekty od designérů Arika Levyho a Maxima Velčovského.

Je pro nás velkou ctí a zároveň výzvou, že se portfolio Decolandu rozrůstá právě o značky Edra a Lasvit.  Budeme se i nadále snažit držet laťku co nejvýše a zpřístupňovat milovníkům designu a kultury bydlení obecně ikony světového a českého designu tak, aby s Decolandem byla radost bydlet,“ shodují se majitelé Decolandu Miloslav Kolařík a Leoš Srpek.