Originální řešení fasády se šablonami

Kreativní omítky StoSignature v praxi

15.03.2019 11:00
Sto s.r.o.

Systém kreativních omítek StoSignature dovoluje tvorbu originální povrchové úpravy, přesně podle představ architekta a investora. Jeho možnosti ukazuje i fasáda nového dětského centra Kita v německém Frankfurtu. Centra Kita Frankfurt se starají o děti předškolního věku a jedno z takových zařízení je i v nové rezidenční oblasti New Atterberry v severo- východní části Frankfurtu. Pouliční severní fasáda objektu svým kreativním designem originálně a současně nenápadně napoví, komu je budova určena.

Vize architektů přetavená do reality

Cílem architektů z atelieru dirschl.federle_architekten bylo vytvořit fasádní ornament, který by umožnil, aby na severní straně objektu s velkou a částečně uzavřenou fasádou vznikl jemný a nenápadný obraz. Východiskem byla myšlenka použít jako grafický motiv papírové řetězce z dětství. Tvůrci nechtěli vytvořit jasnou a očividnou grafiku, ale aby byl nápad rozpoznatelný až při pozornějším pohledu.

Aplikace kreativních omítek StoSignature

Z pohledu realizace nešlo o nijak složité řešení, naopak - použitý typ designové omítky by se snadno mohl aplikovat mnohem častěji. Aplikace spočívala v použití dvou různě zrnitých omítek a v jednoduchých, ručně vyráběných dřevěných šablonách, přesně rozmístěných pod sebou v řadách. Primární, plně funkční vrstva hladké omítky tvoří základ druhé, hrubé vrstvy omítky, aplikované jako dekorace. Tato technika může být použita k implementaci všeho: od jednoduchých, geometrických tvarů až po složitější vzory.

Objednejte si bezplatné vzorky kreativních omítek StoSignature

I tato realizace ukazuje, jak je možné díky unikátnímu systému materiálů, textur, technik a efektů StoSignature tvůrčím způsobem využít kombinaci dostupných omítek a povrchových úprav a s jejich přispěním vytvořit zajímavou a originální fasádu. Fascinující svět omítek StoSignature vám přiblíží i box vzorků s nejoblíbenějšími povrchy a strukturami. I díky němu se na vlastní oči přesvědčíte, že s tímto systémem kreativních omítek je možné téměř vše, a že konečný vzhled fasády závisí jen od představivosti architekta. Stačí, když na stránkách www.sto.cz/fasady vyplníte registrační formulář a společnost Sto vám pak zašle výběr těch nejoblíbenějších kreativních struktur ze systému StoSignature.