Rodinný dům u Havířova

Rodinný dům u Havířova
Spolupráce:Jaroslav Holub, Tomáš Šenovský (statika), Zdeněk Sendler (zahrada)
Project:2010
Realization:2012–2013



Investor oslovil několik architektonických kanceláří s jasně definovaným zadáním: rodinný dům pro konkrétní parcelu, který bude co nejvíce otevřený směrem na panorama Beskyd a bude sloužit jako domov pro manželský pár s odrostlými dětmi.
Dům je situován v horní části pozemku na jižním svahu. Ve spodní části parcely je navržena garáž. Navrhli jsme dispozici s volně plynoucím obytným prostorem, který je vložen mezi dvě horizontální desky. V centru domu je ložnice dimenzovaná tak, aby v budoucnu mohla případně sloužit jako golfový trenažér. Klidová část je orientovaná do intimního patia na severní straně objektu. Naopak celá jižní část domu je prosklená. Na terasu s budoucím bazénem vybíhá z interiéru domu solitér sauny.
2 comments
add comment
Subject
Author
Date
...
Daniel John
23.12.16 11:29
super
maroob
24.12.16 03:51
show all comments

more buildings from Kamil Mrva Architects