Konverze interiéru showroom Poshme

Konverze interiéru showroom Poshme
Autor: muon | Jiří Zhoř
Adresa: Královopolská 3052/139, Žabovřesky, Brno, Česká republika
Investor:Tomáš Michalec, Poshme
Projekt:2014-15
Realizace:2015
Užitná plocha:137 m2
Obestavěná plocha:480 m3


Zadání -
konverze interiéru bývalého výpočetního střediska na showroom a zázemí e-shopu firmy Poshme

Architektura -

Interiér jako relativní scénografické pojetí plynoucího okamžiku, který je ve svém obsahu a funkci zdánlivě zafixován.
Instalace nové prostorové geometrie zvýšených úrovní, které ve svém měřítku a rozložení orientují prostor. Diagonální vrstvy recyklátů palet putují vnitřním obsahem jako konstrukční téma a základní stavební materie. Zbytek dřevěných modulů volně parafrázován v prostoru a po stěnách.
Konstrukční kresba ocelových linií vizuálně modeluje solitérní záznam vybavení. Vznikají jednotlivé prostorové a grafické náměty dispozice. Zapamatovatelná pozice konzol. Nad vším vyniká všemi barvami prodchnutý- emotivní produkt noblesy.
Zář reflektorů v světelném zátiší.
Vše je zalité bělostí…

Konstrukce a technologie -  

Stávající prostor z 80. let 20. století. Materiály standardně poplatné dobové unifikované nabídce. Aluminiové perforované kazety používané jako podhledový a obkladní materiál po stěnách. Zdvojená podlažní vrstva pro rozvod elektro distribuce pro výpočetní - tehdejší-  arsenál. Čtvercový půdorys se zděnými obvodovými stěnami, monolitická stropní železobeton deska, vizuálně zaniklá pod nánosem minerální vlny a zavěšeného stávajícího podhledu, s hybridizací kancelářských zářivkových ploten.
Vše zůstalo ve své základní vazbě neměnné-jako minulá abstrakce čehosi.
Návrh a realizace se primárně prostorově a technologicky napojila.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Pro radost
Pavla G.
06.08.15 11:23
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od muon