Profesionální velkoplošné slunečníky

Vložil
Tisková zpráva
07.07.2010 01:00
Slunečník s bočním nosným ramenem
Možná jste se s tím také setkali – chtěli jste si na terasu u domu pořídit markýzu, abyste si vytvořili zastínění, ale bohužel konstrukce domu vám to neumožnila.

Jednou z možností jak podobný problém řešit jsou velkoplošné slunečníky. Klasická konstrukce slunečníku se středovým stožárem má několik nevýhod. Prostor pod slunečníkem je konstrukcí stožáru limitován a ať už jsou to zahradní stoly, nebo lehátka, musí se jejich rozmístění tomuto hledisku podřídit. Dalším omezením je závislost vytvořeného stínu na denní době. Jistě to znáte od moře, kdy si každou chvíli musíte posunovat lehátko, abyste byli skutečně ve stínu.

Oba tyto mínusy lze řešit novými typy slunečníků s bočním nosným ramenem, kde je vlastní stínící část podvěšena pod nosným systémem. Tím, že je konstrukce řešena excentricky mimo stíněnou plochu, lze lépe a praktičtěji využít místo pod slunečníkem a také (u většiny těchto modelů) jsou slunečníky upevněny na základnu otáčivě – možnost natáčení stínící části tak, aby byla stíněná plocha během dne stále stejná. To může být u například u jídelních stolů výhoda jistě podstatná.

Slunečník POKER (7 x 7 m)
Samozřejmě ale, že i klasická konstrukce slunečníku se středovým stožárem najde uplatnění v mnoha dalších případech. Například, když chceme zastínit plochu o rozměrech až 6 x 6 m, je to právě tento konstrukční typ, který je schopen naše požadavky splnit.

Při výběru nejvhodnějšího typu slunečníku je potřeba zohlednit různá hlediska. K jakému typu zahradního nábytku si chceme slunečník pořídit? Máme-li moderní designový nábytek, jistě si k němu nepořídíme reklamní slunečník, který by se lépe vyjímal u laciného stánku s pivem a buřty. Stejně tak, chceme-li u své restaurace, nebo u hotelu v historickém centru města zřídit letní zahrádku.

Kvalita dřeva, kvalita a barevná stálost použitých potahů, nenáročnost na manipulaci se slunečníkem a jeho údržbu, stabilita u velkoplošných stínidel, celková velikost zastíněné plochy, to vše jsou faktory, na které bychom při rozhodování o správném typu slunečníku určitě neměli zapomínat.

> Kompletní katalog slunečníků
> Ceník slunečníků 2010
> další informace včetně technických listů najdete na www.profi-slunecniky.cz

0 komentářů
přidat komentář

Související články