Brno zrekonstruuje bývalou celnici, bude tam sedm bytů

Vložil
ČTK
05.02.2020 22:15
Brno


Brno – Brno zrekonstruuje za 19 milionů korun bývalou a nyní prázdnou celnici v Křenové ulici, bude v ní sedm tzv. startovacích bytů. Novinářům to dnes řekl náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD). Práce by měly začít na jaře a skončit ještě letos.


Dům sloužíval jako celnice a nyní je ve špatném stavu. "Původní vzhled domu zůstane zachován, protože má významnou historickou hodnotu. Vznikne tam pět bytů o dispozici 2+kk a dva byty velikosti 3+kk. Všechny budou v režimu startovacím pro mladé rodiny," uvedl Pospíšil.

U startovacích bytů by mělo být snížené nájemné kolem 60 korun za metr čtvereční. Obvyklé nájemné je vyšší o desítky korun za metr čtvereční. Podle Pospíšila bude v přízemí nebytový prostor, který může sloužit například jako kavárna s venkovním posezením.

Dům v Křenově ulici číslo 76 je samostatně stojící dvoupatrová budova se čtyřmi byty a má i nebytové prostory. Stavebně-technický průzkum prokázal, že je ve velmi špatném stavu a je potřeba ho zrekonstruovat. Pospíšil už dříve uvedl, že se práce dotknou například sítí, ale také dispozic uvnitř domu, aby vzniklo sedm bytů.

Brno spravuje bezmála 30.000 bytů, což je asi 15 procent z celkového bytového fondu ve městě. Zbytek je v soukromém vlastnictví. Většinu městských bytů mají na starosti městské části.
0 komentářů
přidat komentář