Top 10 trendů v oblasti keramických obkladů

13.01.2021 11:50
PRÉMIOVÉ KOUPELNY

Keramika je velmi oblíbeným materiálem, jejž bychom v podobě obkladů a dlažeb našli snad v každé domácnosti – především v kuchyních či koupelnách. Jde totiž o materiál, který splňuje hygienické nároky, je snadno udržovatelný, odolný, a navíc skvěle vypadá – zejména pokud je instalován ve velkých formátech s minimální spárou. Magazín Forbes US zveřejnil desítku top trendů v tomto segmentu, kterými se můžete inspirovat, uvažujete-li o výstavbě či přestavbě svého bydlení. V premiovém konceptu ELITE BATH+KITCHEN v Čechách v Praze a na Slovensku v Bratislavě najdete tyto materiály i s odborníky, kteří jsou vyškoleni a připraveni na ty nejnáročnější zákazníky.

Mramor v moderním provedení

Keramické obklady s texturou mramoru jsou luxusním a nadčasovým prvkem, který se dokáže přizpůsobit i modernímu, eklektickému stylu. Mramorový dekor propůjčí stěnám dramatický vzhled, ovšem za mnohem přijatelnější cenu než v případě kamenného obložení.

Imitace dřeva

Díky rozvíjející se technologii digitálního tisku a technologii nanášení inkoustu je možné naprosto věrně a přirozeně napodobit vzhled dřeva. Tento trend, který byl v roce 2020 velmi populární, přinesl možnost vnést tento prvek i tam, kde by nebylo možné dřevo použít – například do sprchy.

Geometrické vzory

Lichoběžník, kosočtverec, dlaždice ve tvaru diamantu. Tyto geometrické vzory otevírají daleko větší prostor pro kreativitu než klasické čtvercové dlaždice, pokládané takzvaně na střih, což bylo populární v loňském roce.

Porcelán

Porcelánová kuchyňská deska se v roce 2020 se stala velmi oblíbeným řešením – zejména díky trvanlivosti a odolnosti. Na rozdíl od běžných pracovních desek se nepoškrábe a lze ji sjednotit i s porcelánovým okladem nad kuchyňskou linkou, případně lze porcelán použít i na obklad skříněk.

Psychedelie

Kaleidoskopické a fantaskní tvary, výrazné barvy, hravost. Tento styl letos oslovil jak starší generaci, tak mileniály toužící po dobrodružství.

Industrialismus

Beton a kámen jsou materiály, jež vyniknou především v prostorných a otevřených místnostech a minimalistických interiérech. Imitace v podobě keramických obkladů představuje alternativu méně náročnou na údržbu i instalaci.

Teraco v moderní podobě

Dlaždice inspirované teracem vnesou do prostoru hravost a oživí každý interiér. Tečky a skvrny, ať už menší, nebo větší, jsou nápadným a dekorativním prvkem, který rozzáří stěny i podlahu.

Velkoformátové motivy

Letošní rok byl ve znamení velkoformátových, výrazných motivů, inspirovaných především přírodou. Na stěnách bychom našli chobotnice, ryby, mořské rostliny, listy, květy, stromy a další motivy z mořské a rostlinné říše.

Nevšední barevné kombinace

Oblíbenými barvami v roce 2020 byly světlejší odstíny modré, rumělková, šalvějová a cihlová. Ať už se rozhodnete tyto barvy zkombinovat, či aplikovat samostatně, docílíte svěžího a harmonického výsledku.

Ve znamení prémiovosti

Imitace drahých kamenů a polodrahokamů, jako jsou například onyx a achát, či dlaždice s perleťovým povrchem – ať už se rozhodnotete pro jakoukoli variantu, vytvoříte luxusní a elegantní interiér. Obložit můžete nejen stěny, ale například i krb nebo kuchyňskou linku.

www.elitebathkitchen.com