Přesné kuchyně pro architekty

02.05.2019 17:30
LE BON, spol. s r.o.

Kuchyně na míru je dnes zaklínadlo každého truhláře nebo kuchyňského studia. A klienti? Pokud mají interiér navržený od architekta, je samozřejmostí, že kuchyně na míru je součástí interiéru. Tady je sedm přesných rad, jak se při realizaci kuchyně nespálit.

Rádi bychom klišé o "kuchyních na míru" uvedli na pravou míru. Jako architekt vytváříte komplexní prostor a v případě rodinného bydlení je jeho klíčovou místností kuchyně, často propojená s obytným prostorem. Kuchyně na míru se pro tento prostor navrhuje v podstatě vždy. Ať už kombinujete "supermarketové" řešení, nebo spolupracujete s truhláři a ti podle vašeho návrhu vyrábějí nábytek přímo na míru. Kvalitně provedená kuchyně se vždy vytváří z určitých modulů a na základě principů, které musíte při návrhu dodržet. Ať už kuchyni "skládáte" v kuchyňském studiu, nebo pečlivě ladíte, například s námi v LE BONu.

Kuchyně LE BON

Jak postupujeme v LE BONu v případě návrhů a realizace kuchyní? Tady je sedm základních bodů, které byste jako klient i architekt neměli pominout při návrhu kuchyně.

1. Vždy rozhoduje prostor

Ať už máte k dispozici stometrový obývací pokoj s kuchyní nebo skromnější dispozici, vždy záleží především na funkčních vazbách v samotném prostoru. Kuchyně je kombinace architektury, technologií, řemesla… a neúprosné logiky. Každý, kdo někdy vařil nedělní tříchodový oběd, potvrdí, že každý chybný centimetr nebo dveře otevírající se na špatnou stranu velmi rychle pocítíte. Plánujte svou kuchyň s odborníky.

2. Materiály

Nepřeberné množství materiálů dává obrovské možnosti: od klasických materiálů až po ty ultramoderní: o použití Corianu® jsme psali například zde. My v LE BONu rádi používáme krásné a odolné materiály. V kuchyni to je například sklo nebo nerez. Praktičnost a krása by měly být dva hlavní požadavky na kuchyni: ať už jste architekt nebo klient.

3. Zkušenosti

Pokud vyrábíme kuchyni podle návrhu architekta nebo interiérového designéra, víme, jak pracovat s materiály, detaily a jejich spojením. Důraz na detail je klíčovým a hlavním znamením značky Lebon. Při návrhu tak ušetříte nemálo času, protože nabízíme prověřené a technicky i esteticky vyhovující řešení. Víme totiž, že na kvalitně zpracovaných detailech stojí celá kuchyň.

4. Nebojte se barev

Na této realizaci ukazujeme, že v domě, kde je dostatek světla, prostor kuchyně i přes použití tmavých barev působí vzdušně a světle. Kuchyňská linka nemusí být jen bílá nebo ve světlém dřevodekoru. V LE BONu jsme odvážní, stejně jako naši klienti. Prohlédněte si galerii kuchyní. Od šedé, přes dřevěné až po černou.

5. Krásné & praktické

Na nábytku této konkrétní kuchyně jsme použili starou dubovou dýhu s neopakovatelnou kresbou. Materiál vzniklý recyklací starých dubových trámů a k němu černé a šedé plochy z odolného kompaktního laminátu. Jsou praktické, dobře se udržují a nejsou na nich vidět otisky prstů. Například kovová konstrukce s policemi, kterou prochází digestoř a osvětlení, zaujme v kuchyni jako první.

6. Řemeslo a odolnost

Naše technologie i praxe našich řemeslníků vám dávají jistotu, že dostanete špičkový servis. Precizně provedené detaily, funkční a kvalitní kování, i všechny ostatní navazující materiály. Víme, že kuchyně LE BON způsobují svým majitelům a uživatelům radost. Rádi ji budeme sdílet i s vámi.

7. Reference

Než se pustíte do kuchyně na míru, přijďte do našeho showroomu LE BON v Brně a na vlastní oči si prohlédněte, jak všechny parametry kvalitní kuchyně naplňujeme v praxi. Nejlepší reference je osobní zkušenost: na našem webu najdete kromě galerie kuchyní i obsáhlý blog, kde o všech našich principech, detailech i vychytávkách podrobně píšeme.

Černá kuchyně? Proč ne!

Mladý manželský pár nás původně oslovil s představou bílé kuchyně. Po návštěvě brněnského showroomu bylo ale vše jinak. Protože je v domě dostatek světla, prostor kuchyně i přes použití tmavých barev působí vzdušně a světle. Na nábytku je použitá stará dubová dýha s neopakovatelnou kresbou, vzniklá recyklací starých dubových trámů. Černé a šedé plochy z odolného kompaktního laminátu se dobře udržují a nejsou na nich vidět otisky prstů. Kovová konstrukce s policemi, kterou prochází digestoř a osvětlení, zaujme v kuchyni jako první. Pracovní deska je skleněná, se saténovým povrchem. Ostrůvek má kromě klasických výsuvů a dvířek několik dalších ukládacích prostor: otevřenou niku, dřevěný šuplík a výklopný boxík, a pro kuchyně Le bon typický kastlík na bylinky. Všimněte si mini vinotéky ve spodní části ostrůvku. Robustní skříň slouží jako spíž. Police jsou umístěny i na dveřích. Otevřením dveří se všechny drátěné košíky vysunou dopředu - všechny uskladněné potraviny jsou takto snadno dostupné.

Svět LE BON

Od roku 1996 budujeme s nadšením značku LE BON. Originální, jednoduchý a s citem pro detail. Koupelnový nábytek je založený na osobní diskuzi s klienty, nasloucháme jim, a často se z nich stávají naši přátelé. Společně objevujeme prostor, vybíráme materiály, a ta nejlepší funkční řešení. Někdo takovému procesu říká design. My ho nazýváme svět LE BON. Svět, který propojuje design, kvalitu, eleganci a exkluzivitu.
Naším posláním je vytvářet originální nábytek trvalé hodnoty a prostředí, v němž má každý detail svůj význam, účel a funkci. Neustále se učíme a přemýšlíme. Sledujeme trendy v designu, architektuře, materiálech a technologiích, které každý rok promítáme do nových kolekcí.
Máme navíc k dispozici vlastní moderní výrobní technologie a zručné řemeslníky. Výsledkem je prémiový nábytek LE BON do Vaší kuchyně a koupelny.
Více kuchyní najdete na www.lebon.cz/kuchyne

Jste architekt a chcete špičkovou kuchyni na míru vámi navrženému interiéru?
Kontaktujte:
Klára Nováková
T: +420 544 527 612; M: +420 603 810 583
E: novakova@lebon.cz
Navštivte náš showroom. Více na www.lebon.cz