Panoramatická fasáda Schüco FWS 35 PD obdržela Red Dot Product Design Award 2019

04.06.2019 12:00
Schüco CZ s.r.o.

Panoramatický design fasády Schüco FWS 35 PD s pohledovou šířkou hliníkových profilů pouhých 35 mm a tepelně izolačními parametry na úrovni pasivního domu byl spolu s dalšími pěti systémy Schüco oceněn titulem Red Dot Product Design Award 2019.

Žijeme v éře velkorysých skleněných ploch moderní "transparentní" architektury, která vytváří maximálně prosklené, světlo propustné fasády, které propojují interiér s exteriérem, přitom nechceme dělat kompromisy v otázce energetické náročnosti. Subtilní fasádní systém Schüco FWS 35 PD pro prosklené opláštění má unikátní pohledovou šířku profilu pouhých 35 mm, zároveň splňuje hodnoty tepelné izolace ve standardu pasivních domů.

Fasádní systém Schüco FWS 35 PD vytváří reprezentativní konstrukce s doslova širokoúhlým vizuálním vjemem a je vhodný především pro přízemní fasádní plochy bytových i nebytových objektů, jako jsou obchody či showroomy. Panoramatický design s minimální pohledovou šířkou profilu garantuje nerušený výhled i vnější pohled na fasádu. I proto byla téměř bezrámová kombinace fasádního systému Schüco FWS 35 PD spolu s okenními systémy Schüco AWS 75 PD.SI (Panorama Design, Super Insulated) a posuvně-zdvižnými systémy Schüco ASE 67 PD za svůj puristický design oceněna prestižním titulem 2019 Red Dot Product Design Award.

Modulární systém Schüco FWS 35 PD je kompatibilní s trojitým zasklením o tloušťce až 52 mm, fasádními konstrukcemi jiných pohledových šířek (50, 60 a 80 mm) i s klasickými okenními a dveřními systémy Schüco AWS, resp. Schüco ADS. Upínací profily osazovacího rámu jsou vhodné i pro integraci okenní řady Schüco AWS s mechatronickým kováním Schüco TipTronic, které umožňuje automatické noční chlazení a senzory řízené větrání.

Fasádní systém Schüco FWS 35 PD se vyrábí ve dvou úrovních tepelné izolace s izolátory HI a SI. Systém s certifikátem pasivního domu dosahuje hodnoty prostupu tepla Uf až 0,90?W/(m²K). Testovaný je proti vniknutí v bezpečnostní třídě RC 2.

Vedle excelentního vzhledu je přidanou hodnotou fasády také efektivní výroba a jednoduchá instalace. Nové prefabrikované modulární komponenty výrazně urychlily výrobní proces i zpracování. Optimalizovaný systém napojení do stavební konstrukce a patentovaný úchytný systém se zaklapávacími profily redukují spoje a umožňují racionální, bezpečnou a rozměrově tolerantní montáž.
Pro více informací navštivte www.schueco.cz