Akustická proměna zákrokového sálu

13.09.2021 10:55
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Ecophon

Případová studie: Hradecké oční sanatorium – výměna podhledů na operačním sále za akustické podhledy.

Ve zdravotnických zařízeních je zvykem používat tvrdé, omyvatelné a dezinfikovatelné materiály, které odráží veškeré zvukové vlny a způsobují tak nadměrnou hlučnost v místnostech. Zahraniční studie potvrzují, že lékaři, kteří pracovali v akusticky upravených sálech pociťovali efektivnější komunikaci, méně stresu a nižší riziko pochybení*.

Jak skloubit všechny požadavky jako jsou omyvatelnost, dezinfekce a akustiku tak, aby se zamezilo odrážení zvuků a vzniku nepříjemného echa, které může vést k nedorozumění a únavě? Existují vlastně akustické panely, které opravdu odolají denní náročné údržbě a přísným hygienickým nárokům? Případová studie z Hradeckého očního sanatoria ukazuje, že i na zákrokovém sále lze vytvořit akusticky přívětivé prostředí, které je oceňováno především personálem.

* Akustická studie nemocnice Hvidovre - Dobré akustické podmínky snižují riziko pochybení. Impact of acoustics on staff performance in operation rooms.

Ecophon Hygiene Advance ™

• Absorpční třída A
  • Odolnost vůči silným chemikáliím
  • Možnost tlakového omývání, dezinfekce parami peroxidu vodíku

Povrch panelu Ecophon Hygiene Advance ™ je hermeticky uzavřen pomocí speciální folie.

Panely se fixují pomocí klipů a díky tomu zůstávají v pozici i během čištění.

Pro bližší informace navštivte naše webové stránky nebo nás kontaktujte.
www.ecophon.cz