Znojmo letos podruhé nabízí lokalitu pro stavbu rezidenční čtvrti

Publisher
ČTK
10.06.2016 16:35
Czech Republic

Znojmo

Znojmo - Znojmo se rozhodlo letos podruhé nabídnout developerům lokalitu pod Městským lesíkem pro stavbu rodinných a menších bytových domů. Přestože žádný investor zájem neprojevil, nabízí město pozemek za stejnou cenu 37 milionů korun, což je 950 korun za metr čtvereční, uvedl v tiskové zprávě starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD).

Vedení města se rozhodlo z podmínek neslevit, ač po předchozím neúspěšném pokusu o změně uvažovalo. Očekávalo totiž, že investoři zájem mít budou. Město chce, aby v lokalitě vznikla rezidenční čtvrť. Developer se má také zavázat k převzetí architektonické studie, kterou má výstavba respektovat. Rodinných domů má být 27 a bytové domy mají mít nejvýše čtyři podlaží se 110 byty. Studie počítá s tím, že se lokalita rozdělí do dvou prostorových celků oddělených veřejnou zelení.

Vedení města stále věří, že se zájemci objeví. "Cena je možná na jihomoravské poměry trochu vyšší, ale podle našeho názoru odpovídá atraktivitě lokality jen kousek od historického centra," řekl Gabrhel.

Lokalita má zhruba čtyři hektary a vymezují ji ulice Únanovská, Přímětická a Trentská. V sousedství je Městský lesík, za Únanovskou je trasa plánovaného obchvatu pro tranzitní dopravu od Jihlavy směrem do Rakouska.

Město se snahou o výstavbu v dané lokalitě také brání odchodu obyvatel. Podle sčítání lidu klesl počet obyvatel mezi lety 2001 a 2011 o 1700 na 34.078 a pokles pokračuje. "Potýkáme se s tím, že lidé chtějí bydlet ve vlastním domě, avšak kapacity centra a jeho bezprostředního okolí nestačí. Toto má být jedna z možností, jak nabídnout lidem bydlení v domě s vlastním pozemkem kousek od centra města," uvedla mluvčí města Zuzana Pastrňáková.

Zájemci se mohou hlásit na radnici do 11. července. Do konce června město také nabízí lokalitu Malá Louka u Vídeňské a Brněnské ulice. Více než pětihektarový pozemek ocenil znalecký posudek na 102,5 milionu korun.
0 comments
add comment

Related articles