Rekonstrukce a rozšíření HTL v Břežnici

Sanierung und Erweiterung der HTL in Bregenz

Rekonstrukce a rozšíření HTL v Břežnici
Spolupráce:Norbert Schweitzer, Michael Ohneberg
Adresa: Reichsstraße 4, Břežnice, Rakousko
Realizace:4.1995 – 2.1998
Užitná plocha:11400 m2
Zastavěná plocha:2650 m2
Obestavěná plocha:48200 m3


Areál vyšší odborné školy technické (HTL / Höhere Technische Bundeslehr- und Versuchsanstalt) je situován na prominentním místě nedaleko břehu Bodamského jezera, v místě, které lze chápat jako bránu do historického města. Byla požadována kompletní rekonstrukce stávající budovy školy a její rozšíření o výukové prostory, dílny a technické zázemí. Půdorys nové části sleduje hlavní ulici Reichsstraße a spolu se starou částí půdorysu tvaru L vytváří nový uzavřený blok s vnitřním dvorem. Nároží bloku je natěsno přimknuté k hlavní ulici, což zdůrazňuje situaci „brány do města“. K tomu přispívá i řešení fasády. Soklová část z černého probarveného betonu, nad ní prosklená fasáda překrytá pláštěm bílých horizontálních kovových lamel.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od baumschlager eberle