Rekonstrukce a dostavba rodinného domu v ulici Dělnická

Rekonstrukce a dostavba rodinného domu v ulici Dělnická
Adresa: Dělnická, Trutnov, Česká republika
Projekt:2011
Realizace:2012 - 2013


Stávající rodinný dům je v návrhu maximálně respektován. Vzhledem k tomu, že historickým vývojem objektu i okolních pozemků došlo ke změně hlavního vstupu do objektu, je navržen nový vstup v místě původní zimní zahrady a původní hlavní vstup je zrušen. Obezdění původního závětří a doplnění dvou oken v severovýchodní fasádě jsou jediné změny vzhledu stávajícího objektu.
Z přízemních přístaveb realizovaných v roce 2003 je zachována pouze garáž. Její vzhled je zachován, pouze dochází ke změně sklonu střechy – k otočení spádu pultové střechy tak, aby ze strany zahrady byla atika. Zahradní kuchyň byla odstraněna.  Na jejím místě je nově navržený objekt bazénu, který spojuje garáž s rodinným domem. Tento objekt je navržen záměrně moderní, aby kontrastoval s historickou vilou. Tento objekt je obložen lícovými pásky a doplněn skleněnou markýzou.
Vstup do domu a nové zádveří je navrženo v místě původní zimní zahrady. Na zádveří navazuje i přístavba bazénu, přes kterou je možné projít do garáže. Ze zádveří se vstupuje přímo do obývacího pokoje, jehož součástí je i jídelna. Kuchyně je v samostatné místnosti a je oddělitelná. Na obývací pokoj navazuje pracovna.
Ve druhém nadzemním podlaží jsou zachovány dva dětské pokoje a dětská koupelna. V minulosti na dvě místnosti rozdělená ložnice je znovu spojena a je do ní vestavěná i šatna. Nově je řešen i vstup do koupelny rodičů.
V prvním podzemním podlaží je navržena provozovna. Přístup pro klienty je veden samostatně a je zcela oddělen od vstupu do domu a zahrady. Provozovna obsahuje čekárnu s toaletou, nehtové studio a prostor pro kadeřnictví. Dále je zde technická místnost a místnost pro technologii bazénu.
Je navrženo rozšíření vjezdové brány a zřízení nové branky. Příjezdová cesta je rozšířena. Stávající venkovní bazén je zrušen a jsou navrženy nové terasy.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od ROSA – ARCHITEKT