Odběrové centrum Aeskulab

Odběrové centrum Aeskulab
Spolupráce:Magdalena Havlová
Realizace:2018
Užitná plocha:308 m2


Cílem projektu je vytvořit současný zdravotnický prostor, který bude hygienický, přehledný a příjemný na pobyt a který poskytne pacientům komfort jak v době čekání, tak během samotného odběru. Koncepce a vizuální styl centra by se měl stát vzorem pro výstavbu dalších odběrových míst sítě Aeskulab. Předmětem studie jsou prostory čekárny, odběrových boxů a zázemí v 1.NP, jehož dispoziční řešení vychází částečně z projektu rekonstrukce polikliniky Budějovická. Hlavním prostorem čekárny se vine dřevěná dýhovaná polopříčka s dvěma průchody, která odděluje prostor odběrů a poskytuje klientům dostatečnou diskrétnost. Z příčky vystupuje lavice s oddělenými polstrovanými místy pro sezení, obdobné kratší lavice se nachází také v prostoru a podél zdí čekárny. Z druhé strany příčky se nachází chodba obsluhující jednotlivé odběrové boxy a záliv s hygienickým pultem pro lékaře. Osm klasických a jeden lůžkový box jsou řešeny jako samostatný prostor částečně oddělený nízkými příčkami z mléčného skla propouštějící světlo. Za hlavní příčkou se také nachází menší obývací prostor pro dlouhé čekací doby při speciálních krevních testech. Dále se v hlavním prostoru nachází recepce se zázemím a pult s pitnou vodou. Za recepcí prostor pokračuje jako čekárna pro dětské a DIA odběry, které probíhají již v uzavřených místnostech. Prosklenými dveřmi lze pokračovat do zázemí centra s toaletami pro návštěvníky i šatnami a denní místností zaměstnanců. Interiérové prvky nábytku, obkladů a orientačního systému jsou laděny do bílé a jemných odstínů šedé a modrozelené v kontrastu k červené.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od o v - a