Nordwesthaus - lodní pavilon

Nordwesthaus - lodní pavilon
Adresa: Hafenstrasse, Fussach, Rakousko
Investor:Hafen Rohner GmbH & Co KG
Realizace:2008
Užitná plocha:180 m2


Kvádr společenského centra přístavu je odpovědí na betonovou rouru kancelářské budovy. Objekt je umístěn na hladině jezera, jako zaparkovaná loď. Nosnou konstrukci tvoří organické betonové „sloupy“, založené na betonové desce na hlubinných pilotách. Rozměry budovy jsou půdorysně 7x14m, výška 14m. Plášť objektu tvoří skleněné desky. Nepravidelnost betonové konstrukce kontrastuje s přesnou pravoúhlostí skleněného pláště. V interieru se díky tvaru nosné konstrukce a díky lomům světla přes sklo a odrazům od vodní hladiny odehrává zajímavá hra stínů. Naopak večer, při umělém osvětlení objekt září a mění barvy. Světelnou techniku dodala firma Zumtobel. Na úrovni vodní hladiny se nachází „garáž“ pro loď, nad ní je vstupní podlaží ve výškové úrovni mola, odkud se vstupuje do společenského prostoru vysokého 8,8m.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...
Daniel John
22.04.10 10:17
... není daleko doba
Bohdan Špaček
23.04.10 09:00
technologická ukázka
amatér
23.04.10 09:06
...kdo to má počítat?
Jan Pavel
23.04.10 10:44
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od baumschlager eberle