Spravedlivě, udržitelně a krásně.

Rozhovor s Michaelem Sorkinem

Zdroj
Jan Kristek
Vložil
Jan Kratochvíl
04.08.2015 21:25
Michael D. Sorkin


zpět na článek
Michael Sorkin (1948) je architekt a urbanista známý nejen svými projekty, které se zabývají udržitelností v architektuře a plánování, ale i množstvím kritických článků a odborných publikací. Ve své akademické kariéře vyučoval na téměř dvou desítkách prestižních univerzit jako je Akademie výtvarných umění ve Vídni, Architectural Association v Londýně nebo Aarhus School of Architecture v Dánsku. Ve Spojených státech potom vyučoval mezi jinými na univerzitách Cooper Union, Columbia, Yale, Harvard nebo Cornell. Od roku 2000 je Michael Sorkin vedoucím programu urbanismus na City College of New York. V soukromé praxi je ředitelem projekční kanceláře Michael Sorkin Studio a neziskové společnosti Terreform, která se zabývá především výzkumem ekologického plánování. Rozhovor s Michaelem Sorkinem uskutečnil pro Archiweb Jan Kristek v Praze 18. července 2015 na konferenci reSITE. Z angličtiny rozhovor přeložil Jan Kristek a Markéta Žáčková.
0 komentářů
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.