Ma Yansong (1975) se brání označení "starchitect", poukazuje především na svůj věk. První věty jeho přednášky v NTK (součást Architecture Week) se nesly právě v tomto duchu. I během pozdějšího rozhovoru působil Ma Yansong skromně a upřímně. Zbytečně se nevychloubal, mezi větami se občas zamyslel. Velmi zábavné bylo, když během přednášky čínský architekt ukazoval propracované vizualizace. Na to je člověk zvyklý - mladý architekt, divoké nápady a pěkné vizualizace na pohled. A pak klik a fotka ze staveniště, kde se rodí hrubá stavba divoké formy. Na to člověk zvyklý není. Na rok 2011 je naplánováno dokončení šesti staveb včetně Ordos Museum ve Vnitřním Mongolsku, Absolute Towers v Kanadě, a Hutong Bubble 32 v Pekingu.
2 komentáře
dík
Petr Žížala
| 03.11.11 09:28
Moc pěkný rozhovor!

"Myslím, že filozofie tradiční architektury spočívá ve vytváření prostředí, ne v používání vizuálních prvků." jak přesné....

Podtrhl bych poslední věty kterou jsem slyšel na přednášce při diskuzi:

Poslední dotaz z pléna: "Do you really think that is possible to build those mushrooms?"
Ma Yansong: "Yes."

a konec.
Moc
Jiří Schmidt
| 05.11.11 08:05
hezký rozhovor.
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.