Na místě bývalé budovy Transgasu budou stavět Penta a PSN bytový dům

Vložil
ČTK
13.01.2022 19:40
Praha


Praha – Společnost Penta Real Estate spolu s developerskou firmou PSN bude stavět převážně bytový objekt na místě bývalé budovy Transgasu na začátku Vinohradské ulice v Praze. Pro přípravu a realizaci projektu na jednom z nej- cennějších pozemků v hlavním městě firmy vytvořily společný podnik. Nová budova by se mohla začít stavět v roce 2024. Penta a PSN to uvedly v tiskové zprávě.


Oba developeři nyní dokončují studii ve spolupráci s architektonickým studiem Jakub Cígler architekti, který na projektu pracoval již pro předchozí vlastníky. PSN koupila pozemek od společnosti HB Reavis loni za 870 milionů korun.

Podle ředitele Penty Real Estate pro komerční výstavbu Pavla Streblova se koncept původně čistě administrativního komplexu zásadně změní. "Jednoznačně chceme zachovat charakter lokality. Vinohrady jsou převážně rezidenční oblastí, proto chceme společně s PSN připravit projekt, který bude primárně rezidenční s pouze menší částí projektu věnovanou kancelářím a obchodním jednotkám v přízemí," uvedl.

"Jde o jeden z nejzajímavějších a nejcennějších pozemků v centru Prahy v bezprostřední blízkosti Národního muzea. Jsem si jistý, že ve spojení s Pentou Real Estate obohatíme Vinohradskou ulici o užitečnou, moderní a architektonicky velmi kvalitní stavbu,“ dodal Max Skala z PSN.

Na pozemku stál až do roku 2019 komplex tří budov, které byly postaveny mezi lety 1972 a 1978 ve stylu brutalismu zejména pro Plynárenské řídící centrum Transgas a federální ministerstvo paliv a energetiky. Posléze byla budova v majetku společnosti ČEZ, která ji prodala developerovi HB Reavis slovenského miliardáře Ivana Chrenka. Za jeho vlastnictví byl objekt v roce 2020 odstraněn. Pozemek následně v roce 2021 od HB Reavis koupila PSN.

Společnost PSN působí na českém trhu od roku 1991, původně jako Pražská správa nemovitostí. Vlastní nemovitosti v Praze, Pardubicích a Hradci Králové. Mezi nejznámější patří například Tančící dům, Dům módy na Václavském náměstí nebo Palác Dlážděná.
0 komentářů
přidat komentář

Související články