Unikátní vypínač berker R.Classic MONO

04.01.2024 13:45
MONOBRAND s.r.o.

Speciálně pro concept store MONOBRAND vznikl tento unikátní vypínač, který v sobě odvážně kombinuje tvary a komponenty dvou zdánlivě nezkombinovatelných designových řad vypínačů berker. Kulatý rámeček si tento vypínač propůjčil z řady berker R. classic, jež se svým vzhledem a respektem k minimalistickým klasickým tvarům pyšně hlásí ke stylu Bauhaus. Vypínače berker R. Classic jsou původně vybaveny otočným kolíkem, ovšem berker R. Classic MONO se z této škatulky vymanil a zcela překvapivě je vybaven kulatou středovou a navíc kolébkovou klapkou, kterou si vypůjčil od designových řad berker R.1/R.3 – což jsou vypínače, které datem svého vzniku i rebelským vzhledem v podobě kulaté klapky uprostřed čtvercového rámečku akcentují nové milénium. Berker R.Classic MONO je překvapivě zajímavě fungující fúzí více než staletím prověřeného stylu Bauhaus se svěžím závanem designu třetího tisíciletí.

Vypínače berker R. Classic MONO můžete standardně mít v bílém nebo černém lesklém provedení, ale díky zakázkovému výrobnímu programu Manufaktura umožňuje výrobce těchto vypínačů, německo-francouzská společnost Hager, zvolit si jakýkoliv RAL barevný odstín, povrchovou úpravu nebo se i rozhodnout pro vypínač ze zcela originálních materiálů. Bílé nebo černé vypínače s matnou povrchovou úpravou má concept store MONOBRAND dokonce i skladem. "Vypínače a zásuvky z naší edice berker R.Classic MONO jsme ve speciální zakázkové úpravě dodávali např. pro pražskou hotelovou rezidenci The Julius," vzpomíná Katrin Grund, majitelka a zakladatelka designového obchodu s interiérovými doplňky MONOBRAND. "Interiéry rezidence Julius byly designérským týmem řešeny do posledního detailu. Jedním z úkolů, který si tým vytkl, bylo i přenést do interiéru atmosféru obrazů Alfonse Muchy. I z tohoto důvodu nepadla volba na žádnou ze standardních barev, ve kterých se vypínače berker vyrábějí. Do celkového vyladění interiéru bylo potřeba dotvořit vypínače s bronzovým feelingem. Museli jsme proto vymyslet a namíchat speciální odstín, absolvovali jsme tedy několik koleček návrhů a úprav barevného akcentu a vybírali z celé škály vzorků, než jsme konečně dosáhli kýženého vzhledu," objasňuje proces vývoje zakázkových vypínačů Katrin Grund. Ve výsledném vzhledu najdete v interiéru The Julius nejen vypínače a silové zásuvky, ale také veškeré další elektroinstalační prvky moderní elektroinstalace, včetně např. žaluziových spínačů nebo USB zásuvek pro pohodlné nabíjení mobilních telefonů.

Vypínače berker R. Classic MONO si oblíbila a pro svůj vlastní byt v Karlíně zvolila i interiérová designérka Ivanka Kowalski. Ve svém černobíle laděném bytě věnovala pozornost každému detailu. "Drobné prvky, které ale nakonec významně přispívají k celkovému vyznění interiéru, jsem vybírala velmi pečlivě. Do svého bytu jsem zvolila berker R. Classic MONO – tyto vypínače vycházejí z oblíbených kulatých otočných vypínačů berker, které jsem ve svých realizacích již několikrát využila, ale tentokrát mají zakázkový sametově hebký černý matný povrch. Kulaté otočné vypínače berker serie 1930 a berker R.Classic se mi líbí, ráda pracuji podle kontextu jak s jejich bakelitovou, tak i porcelánovou variantou. Přesto, do toho interiéru se mi ani jedna z těchto klasických verzí úplně nehodila. Nakonec jsem se rozhodla pro zjemnění plastového materiálu speciální povrchovou úpravou a vzhledem k industriálnímu vyznění bytu jsem otočnou variantu vyměnila za kolébkovou," vysvětluje Ivanka Kowalski.

Vypínače berker R.Classic MONO si rozumí nejen s moderními současnými interiéry, ale dokáží doplnit i na první pohled úplně jiné typy interiérů. Dobrým příkladem je použití lesklé bílé varianty těchto domovních spínačů v útulném dřevěném interiéru podkrkonošské nově zrekonstruované chaloupky Dvě sestry. Autorka interiéru, designérka Denisa Strmisková, svým citlivým přístupem dokázala zkombinovat původní atmosféru roubené chaloupky se současnými trendy ovlivněnými skandinávským stylem bydlení. "Vypínače berker R. Classic MONO do této mozaiky přirozeně zapadly. Jejich škála použití je opravdu široká – dokáží podtrhnout vzhled malé chaloupky, ale dobře poslouží i ve velkých komerčních realizacích," zamýšlí se Katrin Grund.

"Ráda v interiéru zkouším nové přístupy a kombinace, baví mě objevovat pro český trh zatím neznámé značky, které ale patří co do kvality a designu k absolutní špičce, malé rodinné manufaktury a další skryté poklady," usmívá se Katrin Grund. "Vypínače berker R. Classic MONO jsou de facto na zakázku vyvinuté pro náš obchod MONOBRAND, velice se mi osvědčily již v několika realizacích a přitom si můžete být jisti, že na podobný vypínač nenarazíte v každém druhém developerském projektu. Jsou to designové perly, které si své místo v těch správných realizacích již našly a já věřím, že i v budoucnu najdou," uzavírá Katrin Grund

Na našem novém e-shopu www.dumvypinacu.cz nabízíme nejen berker R. Classic MONO, ale i další zajímavé vypínače z portfolia značek berker, Jung, Buster + Punch, Rond a další. Pracujeme výhradně s kvalitními výrobky, se kterými máme osobní dlouholetou zkušenost a na které máme výborné ohlasy od našich stálých zákazníků. Na e-shopu  www.dumvypinacu.cz mimo jiné naleznete náš Konfigurátor - šikovného pomocníka pro rychlou a snadnou konfiguraci vypínačů pro váš interiér.

www.monobrand.cz
www.dumvypinacu.cz