Střešní dveře Solara

04.11.2018 07:00
Solara, s. r. o.

Ploché střechy a střešní terasy vznikají na domech kolem Václavského náměstí v Praze i v centrech dalších měst. Patří mezi krásné části domů, nadchnou romantiky svou vzdušností a prostorem i realitní makléře a developery růstem prodejní ceny bytu.

Střešní dveře Solara na terasu u Václavského náměstí v Praze

Střešní dveře Solara: elektromotorické ovládání s dešťovým a bezpečnostním senzorem, záložním zdrojem a napojením na inteligenci bytu

Chytré řešení vstupu na terasu a pohodlné střešní dveře jsou tématem tohoto článku. Vhodně navržený vstup umožní průchod se vzpřímenou hlavou a zároveň dostatečně široký například pro tác s kávou. "Na terasu, na balkon, na střešní bylinkový záhon, na střešní zahradu, atp. chci chodit pohodlně po schodišti, nechce se mi lézt po žebříku či strmých mlynářských schodech", řekne často uživatel nových prostor.
Koncepce celoprosklených střešních dveří Solara umožní projít střechou po příjemném schodišti, které zároveň plně prosvětlí. Délka střešních dveří je 2,8 a 3,4m, navržená pro příjemný sklon schodiště a dostatek podchozí výšky i pro muže v klobouku či dámu na vysokých podpatcích. Šířka je řešená pro komfortní průchod 800mm. Součástí podkladů Solara je i doporučený návrh schodišťového ramene a tvar ostění.

Instalace střešních dveří Solara před položením dřevěné terasy na novém pražském hostelu pro studenty

Design střešních dveří Solara pro rok 2018

Centrum Vídně, posuvné střešní dveře Solara zapuštěné čistě na rovinu taškové krytiny
"Pracovali jsme dál na designu střešních dveří a výsledkem je celopřesahové sklo, které kryje klempířské prvky a působí cool, mnoho dílčích pohledových vylepšení, také nové cenově dostupné elektroovládání pro výklopné střešní dveře a doporučené řešení montáže s usazením do konstrukce ploché či šikmé střechy, ve variantě betonového stropu i dřevěné stropní konstrukce - to zase těší stavitele." uvádí Jakub Formánek ze společnosti Solara.

Tepelně-izolační zpraco- vání a elektromotory

Střecha je tepelně nejvíce namáhaným místem domu v zimních i letních výkyvech. Tepelně-izolační zpracování zde musí být výborné – 3sklo, zdvojené těsnění mezi rámem a křídlem, velmi teplý sendvič rámu střešních dveří a přípravu na přímé napojení tepelné izolace střechy i přímé napojení například foliové PVC krytiny.
Posuvné střešní dveře Solara jsou manuální i elektromotorické, výklopné střešní dveře Solara jsou vždy elektromotorické. Součástí dodávky pro zcela neviditelnou i pro pohledovou variantu elektrootvíračů může být sestava dešťového a bezpečnostního senzoru a záložního zdroje. Řídící jednotka je připravena k napojení na domácí inteligenci a ovládací aplikace.

Střešní dveře v Mnichově, zakázkový malý rozměr

Fotogalerie referencí a poradenství k výrobku

Chcete-li si užít střešní terasu či její stavbou zvýšit prodejní cenu bytu, navštivte fotogalerie referencí na solara.cz/reference a využijte poradenství ke střešním dveřím na obchod@solara.cz / 602 176 036 - třeba o možnostech fungujícího napojení plochy pochozí terasy a jejího správného odvodnění.

Pohodlný přístup na chytře řešený střešní balkon ve Vídni