Nejlepší celkový design prosklení památkových střech

30.07.2018 20:05
Solara, s. r. o.

Pražský Karlín se nádherně zabydluje. Kvalitu nových prostor ovlivňuje střešní prosklení - štíhlost konstrukce rámů a křídel, komfort otevírání a například i možnost zcela integrovaných, neviditelných elektrootevíračů.

Dotažený celkový design střešního prosklení pro památky, Solara HISTORIK

Celkový design střešního prosklení

"Představte si tento byt s běžnými typovými střešními okny či masivnějším prosklením z hliníkové stavebnice s "tlustými" křídly a velkým elektrootvíračem - je to pro vás rozdíl?" posílá otázku do hry Jakub Formánek za českého manufakturního výrobce Solara.

Bezkonkurenční celková štíhlost fixních profilů a zejména otevíravých křídel

Štíhlost profilů: jde zejména o otevíravá křídla a o celkovou štíhlost rámů

"Šířku fixních rámů ateliérových oken mají skoro všichni dobrou. Veliké rozdíly jsou zejména u otevíravých křídel a u celkové pohledové subtilnosti rámů. Tvrdím, že jsme v těchto věcech o veliký skok napřed - profily křídel jsou nejsubtilnější na trhu, a to o hodně, a fixní rámy jsou nejen úzké, ale také přiměřeně nízké." upřesňuje Jakub Formánek s tím, že tyto dvě technické features nejvíce ovlivňují výsledný dojem z interiéru karlínského bytu i celé řady prosklení Solara HISTORIK.

Je libo sluhu, který okna zavře, či uzamčenou mikroventilaci?

Tato ateliérová okna pro památky se mohou otevírat sama neviditelnými elektrootvírači a systém dešťového senzoru a záložního zdroje zajistí automatické uzavření při dešti i v případě výpadku proudu. Může to být napojené na aplikaci smartphonu, na ovladač domácí inteligence.
Neviditelný elektrootvírač je včetně přívodního kabelu plně zabudován v profilech okna a zvenku krytý podčerněným sklem.
Kdo nepotřebuje sluhu a okna si otevře a zavře sám, dostává komfotrní možnosti klikou uzamčené mikroventilace, polohované běžné ventilace i plného otevření například pro mytí.

HISTORIK může být osazený neviditelnými elektrootvírači s automatickým zavřením při dešti

Přehřívání, prochládání, konzultace?

"Konzultujeme s klienty jaká skla zvolit pro jižní střechu, aby v létě odrážela tepelné záření. Jaká skla zvolit pro tepelnou pohodu v mrazech, jaké zastínění je vhodné proti přeslunění či viditelnosti do místnosti. Umíme poradit s cenovou hladinou jednotlivých doplňku i s tím, co u ateliérových střešních oken funguje a co ne." uvádí Jakub Formánek.

Je to krásné a investorům se to vyplatí

Památkové zóny jsou jedinečné a přidaná hodnota genia loci vábí. Prosvětlení a prostorové otevření podkrovních bytů je nejen díky limitům památkových ústavů oříšek. "Ale jde to i takto krásně a taková ateliérová okna se investorům vyplatí. Definují první dojem z interiéru, zvyšují hodnotu prostor. Ze zkušeností opravdu tvrdím, že investice do kvalitního střešního prosklení se bohatě vrací." uzavírá Jakub Formánek ze společnosti Solara.

Střešní prosklení pro památky Solara HISTORIK