Jedinečný design střešního okna - téměř dvojnásobné prosvětlení historického podkroví

17.10.2016 11:00
Solara, s. r. o.

Střešní okna pro památkově chráněné budovy mají do interiéru přivést co nejvíce světla, ale jejich rozměr a počet je limitován úřady. Inovovaný typ Solara KLASIK je vhodné historizující střešní okno - splňuje zároveň podmínky památkářů, tepelně-izolační standardy a nabízí o 83% větší plochu skla ve srovnání s běžnou konstrukcí střešních oken. Nově se nabízí v několika variantách, výklopných či výlezových.

"Solara KLASIK jsme vyvinuli speciálně pro historické střechy, protože v rámci předpisů pro česká či německá města prosvětlí místnost téměř dvojnásobně ve srovnání s běžnou konstrukcí okna. Již 13 let toto okno dále zdokonalujeme. Je to mé oblíbené střešní okno, protože historická podkroví mě obzvláště baví." upřesňuje Mgr. Jakub Formánek ze společnosti Solara.

Památkově vstřícná řešení a technické vlastnosti střešních oken Solara KLASIK:

• o 83% větší plocha skla ve srovnání s běžnou konstrukcí střešních oken
  • pomocný píst pro snadný zdvih okna
  • typ KLASIK výlez s aretací pro servisní výstup na střechu
  • vzhled navazující na původní kominické výlezy
  • nové modely umožňují doložení krytiny blíže k oknu a celkově větší zapuštění okna do střešního pláště (okno vizuálně méně vystupuje z krytiny)
  • řemeslná výroba z autentických materiálů: tradiční klempířské prvky, masivní borovicové dřevo s možností olejových či voskových povrchů

Ještě více světla a prostoru?

"Kdo chce prosvětlit a otevřít střechu ještě více, může se potěšit velkým prosklením Solara HISTORIK - tak může např. společně s několika okny typu KLASIK umístěnými u hřebene střechy proměnit zanedbané a tmavé podkroví ve skvělé místo k životu" doplňuje Ing. Kateřina Ryšánková, zástupce Solary pro německý trh.

Více info a aktuální dění na:
www.facebook.com/KrasneBydleniVPodkrovi
youtube Solara