Cestou k redukci nákladů a emisí CO2 je efektivní izolace

Veletrh Gastech 2011

16.03.2011 09:30
ROCKWOOL, a.s.

Jedním z energeticky nejnáročnějších sektorů ekonomiky je průmysl. Během 25. veletrhu a konference Gastech, které se budou konat ve dnech 21. – 24. března 2011 v Amsterdamu, bude firma Rockwool Technical Insulation prezentovat jak efektivně snížit spotřebu energie v této oblasti a současně omezit emise CO2.

Spotřebu energie v průmyslových podnicích je možné efektivně snížit díky použití účinné tepelné izolace. Výsledkem jsou dva přínosy. Za prvé tepelná izolace dovoluje omezit emise škodlivého CO2 do atmosféry, což vzhledem k systému obchodování emisními povolenkami, vydanému Evropskou unií, vede ke snížení nákladů firmy. Druhý přínos je zřejmý, pokud vezmeme v úvahu skutečnost, že vhodná izolace technických zařízení je nezbytná pro zajištění řádné výtěžnosti výrobních procesů, jelikož umožňuje udržení teploty potrubí i nádrží v přesně vymezených mezích.

„Majitelé, projektanti a provozovatelé velkých průmyslových podniků už dn
es stojí před výzvou, kterou je minimalizace spotřeby energií pro zajištění dlouhodobé stability provozování. To je spojeno s opětovným projektováním potrubí, kabelů, kotlů a vysokoteplotních technologických zařízení na technologie budoucnosti s nízkou spotřebou energie a nízkými emisemi. Jako nezbytné se jeví vyvážené projektování a použití účinné izolace. Díky tomu průmyslové podniky nebudou plýtvat energiemi a penězi a ve skutečnosti začnou spořit a omezovat negativní vliv své činnosti na životní prostředí.“ – říká Frank Jacobs, generální ředitel skupiny Rockwool Technical Insulation.

Rockwool Technical Insulation je vedoucím dodavatelem kvalitních řešení izolací z kamenné vlny a zabezpečování technických instalací v průmyslových i námořních procesech. Klíčové přínosy, které dává účinná izolace v průmyslu, bude firma prezentovat během veletrhu Gastech v Amsterdamu (stánek č. A 032).

Navíc zástupci firmy provedou v rámci doprovodné konference „Center of technical excellence“ (Centrum technické dokonalosti) dvě prezentace:
  • „Účinná izolace redukující spotřebu energie a náklady provozu“, 21. března 2011 – sál A v 11:00 – 11:30 hodin,
  • „Efektivní izolace snižující  náklady na spotřebu energie a emise CO2“, 23.března 2011 – sál B v 14:30 – 15:00 hodin.

Více informací na téma izolace technických zařízení je možno získat na www.rockwool-rti.com