Superstudio 2017 - čestné ocenění

Staňková, Sahatqija, Rynda

Zdroj
Superstudio Contest
Vložil
Tisková zpráva
18. 03. 17. 11:35
reCITÉ
Koncept návrhu vychází z tradičního městského útvaru - bloku ve spojení s věží, jelikož se nacházíme ve stověžaté Praze. Zároveň pracujeme se stávajícím BigBoardem a vytváříme tak harmonii mezi horizontální a vertikální hmotou. Jednoduchou kompozicí a pouze malými zásahy do konstrukce kontejneru chceme docílit mobilní a znovu použitelné formy.
Za pomoci tzv. trychtýře vybízíme lidi z ulice k návštěvě festivalu. Uspořádáním kontejnerů do bloku vytváříme centrální prostor areálu „tržnici“, kde dochází k největší sociální interakci mezi lidmi. Tato jednoduchá kompozice poskytuje, s minimálními zásahy, využívání vnitřního prostoru i v zimním období (jednoduché zastřešení).
Z prostoru vnitřního dvora se návštěvníkům otevírají další možnosti poznávání, jak pavilonu, tak celého areálu. V různých směrech se setkají s jinou náplní a zaměřením (zónování areálu).
0 komentářů
přidat komentář

Související články