Ostrava pokračuje v přípravě parkovacího domu v centru

Publisher
ČTK
03.08.2022 21:40
Czech Republic

Ostrava

Chalupa architekti

Ostrava – Ostrava pokračuje v přípravě výstavby parkovacího domu v centru města. Kvůli průzkumům nezbytným pro návrh stavebně-technického řešení budovy bude muset na dva týdny uzavřít parkoviště na náměstí Msgre Šrámka. Novináře o tom dnes informovala mluvčí magistrátu Gabriela Pokorná.

Parkoviště bude uzavřeno od 22. srpna do 5. září. Letos pak město chystá ještě jednu měsíční uzávěru. "Pravděpodobně v podzimních měsících bude v místě proveden také archeologický průzkum. V současnosti je zpracována studie stavby, následovat bude dokumentace pro společné povolení a prováděcí dokumentace," uvedla Pokorná.

Samotná výstavba parkovacího domu na nároží ulic Zámecká a Purkyňova by měla začít do roku 2026. Parkovací dům za Katedrálou Božského Spasitele bude vybudován v proluce o výměře přesahující 2000 m². Multifunkční parkovací dům bude mít dvě podzemní a sedm nadzemních podlaží a nabídne 400 parkovacích míst. V parteru objektu budou prostory pro obchody, služby i gastronomii. Náklady na stavbu by měly být přibližně 500 milionů korun.

"Multifunkční parkovací dům tak poskytne kýžená parkovací stání v centru města. Pakliže bude zapotřebí, může být objekt přebudován i na bytový dům. Podobu nové stavbě vtisklo renomované studio Chalupa architekti, vítězný návrh byl vybrán odbornou porotou v architektonické soutěži," připomněla mluvčí. Odborná porota vítěze vybírala z šesti dodaných návrhů. Porotci hodnotili kvalitu celkového urbanisticko – architektonického řešení, ale také provozní, dopravní a technické řešení, jeho hospodárnost a ekonomickou přiměřenost.
0 comments
add comment

Related articles