Benešov chce vybudovat atletický areál

Publisher
ČTK
10.06.2016 16:45
Czech Republic

Benešov

Benešov - Benešov chce vybudovat atletický areál s běžeckým oválem a sportovišti pro technické disciplíny. Vzniknout by měl v lokalitě Na Sladovce, řekl dnes novinářům starosta Petr Hostek (ČSSD).


Poukázal na to, že poblíž je zimní a plavecký stadion. V zimním stadionu by měli mít atleti ubytování. "Aniž bychom si to uvědomili, tak tady máme unikátní možnost vytvořit dost neopakovatelný areál v rámci středních Čech," míní Hostek.

Na podobě budoucí šestidráhy s umělým povrchem nyní pracuje komise pro architekturu a rozvoj. "Měl by vzniknout plnohodnotný atletický areál. Samozřejmě nebudou okolo tribuny pro 30.000 diváků, ale pro tréninkové účely by to mělo sloužit naprosto plnohodnotně," uvedl Hostek.

Místo pro trénování atletů v Benešově schází a mladí sportovci musejí dojíždět do Vlašimi. Zájem o atletiku ve městě přitom podle starosty roste.

Bývalé vedení radnice chtělo v této oblasti v jihovýchodní části města vybudovat rekreační areál Sladovka s in-linovou dráhou, lezeckou stěnou a discgolfovým hřištěm. Současné vedení výkupy pozemků potřebných pro tento projekt zastavilo, podle Hostka to ale neznamená, že tam lesopark nemůže vzniknout. Nejdříve je ale podle něj potřeba na tuto akci najít peníze. Pokud by se vše podařilo, mohli by podle Hostka rekreační areál využívat také sportovci v rámci tréninku.
0 comments
add comment

Related articles