Akvapark v Pasohlávkách se bude rozšiřovat

Source
Zdeněk Meitner
Publisher
ČTK
09.06.2016 08:15
Pasohlávky (Brněnsko - Několik set milionů korun chce investovat do rozšíření areálu jeden z největších českých akvaparků Aqualand Moravia u Pasohlávek na Brněnsku. V sousedství areálu letních atrakcí má k dispozici pozemek o rozloze 23.000 metrů čtverečních. Hodlá na něm zřídit adrenalinové atrakce a vodní svět pro menší děti, které na řadu současných atrakcí nemohou, řekl dnes na tiskové konferenci ředitel akvaparku Petr Pavlacký. První návštěvníky by měla nová letní část přivítat v roce 2018, případně v roce 2019.


Akvapark je otevřený celoročně, na léto se zpřístupňují venkovní atrakce. "Přestože jsme otevřeli teprve před třemi lety, snažíme se stále investovat do nových věcí a do vylepšení, protože víme, že tady lidem některé služby scházejí," uvedl Pavlacký. Pasohlávecký akvapark nyní zaujímá plochu pěti hektarů, rozroste se tedy zhruba o polovinu. Loni jej navštívilo 710.000 lidí, což byl meziročně třicetiprocentní nárůst. Úměrně tomu rostly i tržby na více než 200 milionů korun.

Aktuálně má majitel, kterým je firma ŽS Real, zpracovanou ideovou studii a chystá se zadat architektonickou studii. "Na sklonku loňského roku jsme udělali také anketu mezi návštěvníky, jaké atrakce by si přáli. Snažili jsme se inspirovat v těch nejlepších akvaparcích na světě. Tedy v Dubaji, ve Spojených státech a také na Tenerife," řekl Pavlacký.

Jednou z nových částí bude dětský vodní svět se skákacími hrady. "Chceme, aby tu našly zábavu i malé děti, jež na některé atrakce nemůžou, protože je vstup limitovaný výškou. Další část budou adrenalinové atrakce a celou novou část by měla obtékat líná i rychlá řeka," uvedl Pavlacký.

Před začátkem letošní sezony majitel investoval 80 milionů korun. Za 60 postavil hotel se 108 lůžky a za zbytek vznikly nové služby, k nimž patří například 7D kino. Při promítání bude na diváka pršet, sněžit či foukat.

V sousedství směrem k Pasohlávkám také kraj již dlouho avizuje příchod čínských investorů, kteří zde mají postavit lázně. "Měly by fungovat pro samoplátce. Detailní informace zatím neznáme, ale pokud by sem přišel další silný investor, mohl by z toho akvapark těžit," míní Pavlacký.

Akvapark se veřejnosti otevřel v srpnu 2013, částečně z dotací jej postavil současný majitel ŽS Real. Nějakou dobu byla správcem společnost Tatry Mountain Resorts, aktuálně už však majitel spravuje akvapark sám.
0 comments
add comment

Related articles