Waltrovka

13.12.2018 19:00
Armstrong World Industries Ltd., Building Products Division

Waltrovka v pražských Jinonicích je areál bývalé továrny na letecké motory o rozloze 170 tis. m².

Developerská společnosti Penta investments, s.r.o. zde postavila novou administrativní čtvrť a díky tomu má tento prostor zcela novou přívětivou tvář. Důkazem toho je zájem o pronájem velkých nadnárodních firem.

Jeden z největších nájemců je mezinárodní společnost Johnson & Johnson, která se již zabydlela v novém sídle objektu Mechanika I. Nájemce si volil veškeré fitouty sám s architektonickým ateliérem STOPRO spol, s.r.o. a dbal na celkovou vysokou kvalitu pro jejich zaměstnance ve všech ohledech. Velký důraz byl kladen jak na praktičnost, tak i na trvanlivost vybavení. Jako dodavatele akustických podhledů si Johnson & Johnson vybral společnost Armstrong.

Jednalo se o multiproduktové portfolio výrobků. Instalovali se zde například akustické minerální podhledy Ultima + Op s vysokou pohltivostí, kovové podhledy s perforací, akustické kovové baffle či podhledy s vysokým nárokem na hygienu.

Tato budova je součástí zrevitalizovaného komplexu 3 budov s názvem Mechanika s celkovou podlahovou plochou 33 500 m².

Součástí tohoto komplexu je Walter, památkově chráněná budova. Budovy Mechanica 2 a historická budova Walter obdržely certifikaci LEED Gold. Budova Mechanica 1 je certifikována LEED Platinum.

K původní budově Waltrovka Aviatica se společně s budovami Mechanika I, Mechanika II a Walter dokončila i poslední budova Waltrovka Dynamika.

Výrobce stropních systémů společnost Armstrong building products dodávala většinu akustických podhledů na těchto objektech.

Investor: Penta Investments
Projekt: 2013-2016