Rezidence Kavčí Hory s oknem do zeleně i na Pražský hrad

Vzdušný a přirozený koncept celého objektu dotvářejí dřevěné podlahy od KPP

29.11.2010 10:00
Pojmem nadstandardní bydlení je v současné době označováno stále více rezidenčních projektů či bytových domů, ne všechny však význam těchto slov naplňují v pravém slova smyslu. Jednou z úspěšně dokončených realizací letošního roku, která je nadstandardního stylu bydlení ideálním příkladem, je Rezidence Kavčí Hory. Rezidence s atraktivní lokalitou, jak sám název napovídá, Praha 4 – Pankrác přináší nový pohled na rodinné bydlení. Kromě krásného výhledu do přírody či na panorama Vltavy a Pražský hrad nabízí tato luxusní bytová stavba také netradiční pohled na sebe samu. Projektanti se u realizace zaměřili především na velkorysé řešení světla a prostoru, na propojení luxusu a moderního stylu s přírodními prvky či na celkové souznění projektu s rázem tamní krajiny. Jedním z důležitých přírodních prvků rezidence se staly dvouvrstvé dřevěné podlahové krytiny, které do projektu dodala společnost Kratochvíl parket profi, s.r.o., dovozce a distributor podlahových krytin s mezinárodní působností.

Rezidenci Kavčí Hory reprezentují dva objekty, architektonicky propracovaná budova A a menší budova B. 12patrová hlavní budova A zaujme hned na první pohled především neobvyklým průhledným otvorem, který zajišťuje plynulé pokračování sousedního přírodního parku do zeleně vilové čtvrti pozvolna se svažující k Vltavě. Svěžest, vzdušnost a prostornost budovy dotváří propojení přírodního kamene na fasádě s prosklenými plochami. K luxusu exteriéru přispívají také exotické dřeviny Massaranduba s olejovaným povrchem na terasách.

Dominantní prvek každého interiéru tvoří bezpochyby podlahové krytiny a nejinak je tomu u jednotlivých bytů Rezidence Kavčí Hory. „Dvouvrstvé dřevěné parkety švýcarské výroby, které jsme dodali do většiny bytových jednotek obou objektů rezidence, přibližně 5 000 m² krytiny, splňují vysoké požadavky nejen na design a kvalitu, ale také na stabilitu podlahy při dlouhodobém používání,“ vysvětluje Miroslav Drahovzal, vedoucí regionálního prodeje společnosti Kratochvíl parket profi. Dvouvrstvá dřevěná krytina s vrchní 2,5mm nášlapnou vrstvou z ušlechtilé dřeviny byla do projektu dodána v celkem šesti různých dekorech dřevin dub, iroko/kambala či třešeň americká. „Všechny námi dodané krytiny mají povrch ošetřený kvalitním matným lakem v několika vrstvách pro zajištění jejich snadné údržby. Vybrané dekory nabízejí mořený a kartáčovaný povrch či zkosené hrany, které krytině dodávají možnost instalace v různých typech interiéru. Struktura dřevin se u dílčích dekorů pohybuje od jednotné a klidné až po velmi živou a prokreslenou kresbu se suky,“ doplňuje Miroslav Drahovzal.

Vícevrstvé krytiny jsou ve srovnání s podlahami z masivu obecně stabilnější a odolné vůči sesychání, praskání či prohýbání. „Jednotlivé lamely o rozměrech 1250 x 100 mm a celkové tloušťce 9,2 mm se k cementovému broušenému podkladu celoplošně lepily pomocí kvalitního a osvědčeného lepidla BONA R850,“ upřesňuje Karel Rieger, majitel realizační firmy specializující se na podlahové krytiny Rieger, s.r.o., obchodní partner společnosti Kratochvíl parket profi, a dodává: “Toto speciální lepidlo dokáže překlenout vlhkostní rozdíly, kterým se především u novostaveb lze jen těžko vyhnout. Nadměrná vlhkost podkladového materiálu by u dřevěné podlahové krytiny mohla způsobit negativní dopady na kvalitu pokládky a potažmo i na krytinu samotnou.“ Pokud si zákazníci nevybrali ze standardní nabídky dřevěných podlahových krytin, mohli samozřejmě přistoupit i k individuálnímu výběru. K dispozici jim byl sortiment holešovického podlahového studia Rieger, jehož významným dodavatelem především dřevěných vícevrstvých krytin je společnost KPP. Pro dokonalý a ucelený vzhled krytiny byly podlahy vybaveny obvodovými lištami odpovídajících odstínů.

Jako další nadstandardně řešené „standardy“ interiérů zmiňme například obklady a dlažby značky Villeroy & Boch, luxusně řešené kuchyňské linky se spotřebiči Miele, podlahové vytápění v koupelnách či vypínače a zásuvky značky Schneider Electric. Při rozhodování o dispozičním řešení bytů projektanti architektonické kanceláře A.D.N.S. dbali především na zajištění dostatečného soukromí pro obyvatele jednotlivých bytových jednotek, na prostorné obývací pokoje s jídelnou a špičkově vybaveným kuchyňským centrem. Převážná část větších bytů nabízí např. dvě koupelny či prostorné šatny a další úložné prostory. Součást každého bytu tvoří terasa či lodžie, přízemní byty jsou vybaveny vlastní předzahrádkou. Luxus každé bytové jednotce dodávají také prostorná celoprosklená okna v hliníkových rámech s venkovními žaluziemi.
Ke spokojenému žití obyvatel rezidence přispívá vstupní hala se stálou recepční službou, moderní monitorovací kamerový systém pro zajištění bezpečnosti, privátní fitness centrum anebo tři podzemní podlaží s možností parkování a sklepními kójemi, a to vše s bezbariérovým přístupem. Příjemné prostředí exteriéru dotváří jednak Centrální park na Pankrácké pláni v těsné blízkosti rezidence či nedaleká a vyhledávaná oblast Kavčích Hor, ideální místo pro relaxaci, odpočinek a sport. Nelze opomenout ani výhled na Vltavu či již zmiňovaný Pražský hrad. Dobrá dopravní dostupnost a občanská vybavenost je samozřejmostí. Více informací o realizaci Rezidence Kavčí Hory naleznete na: www.rezidencekavcihory.cz

Dodavatel dřevěných krytin:
Kratochvíl parket profi, s.r.o. (www.kpp.cz)
Realizační firma: Rieger, s.r.o. (www.rieger.cz)
Investor: Rezidence Kavčí Hory a.s. (www.rezidencekavcihory.cz)
Developer projektu: BM Develop s.r.o. (www.bmdevelop.cz)
Generální projektant: A.D.N.S. PRODUCTION s.r.o. (www.adns.cz)
Subject
Author