Guest Facilities for a Biotope at Honětice

Guest Facilities for a Biotope at Honětice
Address: Honětice 16, Honětice, Czech Republic
Investor:Igor Pokorný
Project:2012
Realization:2013
Area:257 m2
Built Up Space:1174 m3


A biotope is an ever more favourite type of artificial bathing system with a natural water-cleaning technology (non-chemical). The guest facilities will be icorporated into a former agricultural squad workings-structure. We keep the old reinforced-concrete prefab skeleton with the ornamental ribbed ceiling, while the space between the supports is filled up with a new programe; refreshments, cafeteria, sports rental, sanitary units.
The whole structure can be easily opened to all sides; thanks to large gates imbedded into the supports modules. When the gates are shut, the façade still works as a semi-permeable filter between the inside and the outside. Thanks to a solely seasonal usage, simple building methods can be applied. Details, materials, and the structure can thus retain the fresh characteristics of the whole swimming pool area.
13 comments
add comment
Subject
Author
Date
dobrý nápad
Zuzana Froňková
18.07.13 08:20
paráda!
alena mičeková
18.07.13 10:19
velmi sympatická re-konverze!
ZM
18.07.13 10:36
skvělé
Michal
18.07.13 10:06
prosté a příjemné
Gabriela Kaprálová
18.07.13 10:49
show all comments

buildings.morebuildingsarch Prokš Přikryl architekti