Úprava bytu v novostavbě, Praha-západ

Úprava bytu v novostavbě, Praha-západ
Realization:2015
Area:78 m2


Klienti si zakoupili byt v developerském projektu západně od Prahy. Při koupi nemovitosti se spokojili se standardem, který jim developer nabízel. Během šesti let se ujistili v tom, že zapadat v davu není jejich styl a potřebují svému domovu dát osobitý vzhled. Byt je svojí výměrou vyhovující, místnosti jsou prostorné, je v dobré lokalitě a má nádherný výhled do zahrady. Nicméně dělení bytu 2+kk není zcela optimální pro 4 člennou rodinu.
Obytný prostor s kuchyní sloužil převážně jako herna pro děti. Zbylý pokoj poskytoval útočiště pouze přes noc a během dne nebyl moc využívaný. Ani rodiče a ani děti neměly svůj koutek, kde by mohly trávit čas sami se sebou. To vyžadovalo změnu. Cílem tedy bylo vytvořit plnohodnotný prostor pro děti a polosoukromou ložnici pro dospělé, dále vtisknout styl koupelně a WC, dobře zorganizovat a maximalizovat úložné prostory v komoře a vstupní chodbě.
Atypická vestavěná sestava u vstupních dveří do bytu v sobě zahrnuje úložné prostory pro většinu oblečení a obuv. Součástí je čalouněná lavice pro pohodlnější obouvání a odkládání věcí. Do sousedící komory se díky policím přehledně vešly všechny úklidové pomůcky a prostředky na praní. Zde jsou také umístěné pračka a sušička.
Zásadní proměnou prošlo sociální zázemí. Nevzhledné obklady a dlažbu nahradila vodě odolná stěrka. V okolí umyvadla přibyly odkládací police z materiálu Staron a na stěně je zavěšena skříňka se zrcadlem pro uložení hygienických potřeb a kosmetiky. Nevzhledná montážní dvířka na WC se vyměnila a přístup do šachty se stal nenápadným.
Dětský pokoj je klučičím rájem. Každý z chlapců má svůj psací stůl a spoustu úložných prostor, kde mohou vystavovat své oblíbené hračky a knížky. Veškerý nábytek je umístěn po obvodu místnosti, aby uprostřed zůstal prostor na hraní, což je velmi důležité.
V obytném prostoru došlo k částečnému přepažení pomocí víceúčelové knihovny. Spodní část má uzavřené úložné prostory. Horní část tvoří uzavřené, úložné boxy, které směrem ode zdi ubývají a do prostoru následně vystupují jen police. Díky tomu knihovna působí odlehčeně a nijak nebrání prostupu denního světla do zbytku místnosti. Některé z úložných prostorů mají přístup od pohovky, jiné ze strany postele. Najde se zde tedy místo pro doklady, korespondenci a dokumenty, deky, přehozy i drobné oblečení.
Součástí rekonstrukce byla také výměna podlah, lištování a dveří. Dřevěná podlaha nahradila laminátovou a její medový odstín dává interiéru hřejivý tón. Bílé podlahové lišty podtrhují eleganci dubové podlahy a navazují na barevnost dveří a nového nábytku. Do obývacího prostoru se osadily posuvné dveře do pouzdra z pískovaného skla. Zbylé otvíravé dveře jsou lakované a svou nenápadností nenarušují plynulost prostoru.
8 comments
add comment
Subject
Author
Date
...Teda,...
šakal
27.01.16 03:29
develop
Stano Merc
27.01.16 03:16
... Náhodou...
Lamik
28.01.16 05:38
...tak nevím...
ferdos
29.01.16 10:46
Průměrná dispozice
Pavel
29.01.16 02:48
show all comments

buildings.morebuildingsarch Eva Bradáčová