Rekonstrukce panelákového bytu

Rekonstrukce panelákového bytu
Address: Czech Republic
Realization:2016
Area:72 m2


Byt se z původního stavu proměnil v barevnou oázu s přírodními prvky.
Uspořádání místností zůstalo beze změny, jen se zazdily či zvětšily některé průchody do pokojů. V předsíni vznikla zděná šatna s posuvnými dveřmi. Umakartové jádro bylo nahrazeno zděným a zvětšilo se natolik, aby chodba do kuchyně nezabírala příliš mnoho prostoru. Díky tomu mohlo být do koupelny osazeno dlouhé umyvadlo se dvěmi bateriemi a prostorný sprchový kout. Vstup do koupelny je přes posuvné dveře do pouzdra, které nijak nepřekáží v průchodu do kuchyně. Ta je nyní v prostoru s dostatkem denního světla a pracovní plocha je doplněná ještě o desku pod oknem, u které se dá příjemně posedět při snídani a užít si výhled z okna. Také je tato plocha praktická při vaření.
Jídelní stůl je umístěn v obytném pokoji a bezprostředně navazuje na kuchyni. Vedle stolu se nachází knihovna s barem a praktickými úložnými prostory pro dokumenty a písemnosti. Dalším vybavením této místnosti je pohovka s konferenčním stolkem, TV s příslušným nábytkem a obrazy na stěnách.
Ložnice se nachází v druhé polovině bytu. Barevností navazuje na zbytek interiéru a je doplněna o dřevěný 3D obklad a tapetu s přírodním motivem.
Pracovna a do budoucna dětský pokoj se nachází vedle ložnice. Dekorativní tapeta byla zvolena s neutrálním motivem tak, aby vyhovovala oběma funkcím místnosti.
Barevnost v celém bytě je sjednocená a převažují hlavně hnědé tóny v kombinaci s bílou, limetkově zelenou a akcenty černé. Podlaha je v celém prostoru jednotná. Chodbu ozvláštňuje kamenný obklad ve světle hnědých tónech, který zaujme hned po vstupu do bytu. Koupelna a samostatné WC barevně ladí s kuchyní.
V celém bytě je dostatek úložných prostor. Jsou velmi nenápadné a vzdušné.
Tato realizace je dalším úspěšným projektem prezentující spolupráci architektky a klienta ON-LINE.
0 comments
add comment

buildings.morebuildingsarch Eva Bradáčová