Rodinný dům v Kopřivnici

Rodinný dům v Kopřivnici
Spolupráce:Ondřej Driják, Jaroslav Holub, Jaroslav Dvořáček (zahrada)
Address: Záhumenní, Kopřivnice, Czech Republic
Project:2010
Realization:2012–2013


Na vrchním pozemku za naším ateliérem jsme realizovali dům k bydlení. Z hlavní cesty prakticky neviditelný dům v zeleni se nachází na komunikační ose od parkoviště.
Byl navržen přízemní úsporný dům s konceptem dvou horizontálních dřevěných desek (podlaha a strop) a uvnitř vytvoření života domu. Dům je rozdělen do dvou křídel, které vytvářejí v půdorysu písmeno L. V prvním křídle se nachází společenská část domu, které vévodí obývací prostor, jenž je prosvětlen skleněnými stěnami do zahrady. V druhém křídle se nachází klidová část domu s ložnicemi. Poloatrium domu je doplněno terasou s možností posezení a relaxace rodiny.
Konstrukčně je dům řešen jako dřevostavba s masivními panely a provětrávanou fasádou z cetrisových desek. Interiér je kombinován s přiznanými dřevěnými panely a sádrokartonovými obklady na stěnách.
Typ výstavby a také jednoduchá dispozice domu předurčily několik dalších projektů a realizací našeho studia.
0 comments
add comment

more buildings from Kamil Mrva Architects