Vila RONNEVIK

Vila RONNEVIK
Investor:Per Ronnevik
Projekt:2003
Realizace:2003-05
Zastavěná plocha:230 m2
Obestavěný prostor:1730 m3


Täby - Viggbyholm je vilová čtvrť postavená na severovýchodním předměstí Stockholmu přímo uprostřed lesního porostu na břehu mořského zálivu s malým jachtovým přístavem. Dům umísťujeme na obdélné nárožní parcele podél zadní hranice tak, aby vznikla co největší volná zahrada před obytnou částí západního průčelí. Do měkce modulovaného terénu je osazena kvádrová hmota budovy, která svou šikmou formou reaguje na sklon pozemku. Tento princip pokračuje i uvnitř domu, kde prostory kaskádovitě klesají podél zahrady a gradují v centrální celoprosklené dvoupodlažní obytné hale s vloženým rampovým mostem.
Budova je postavena jako dřevěná rastrová konstrukce ze standardních smrkových profilů, které jsou založené na železobetonové desce. Jedná se o konstrukční sendvičový systém s vloženou tepelnou izolací tl. 285mm (resp. 365mm ve střeše) a vnitřním opláštěním ze sádrokartonových desek. Venkovní fasáda je obložena dřevěnými fošnami z přírodního zvětralého modřínového dřeva.
V kontrastu se světle šedým přírodním tónem dřevěných prken jsou navržena černá hliníková okna včetně klempířských detailů s vysoce lesklým povrchem.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Parada! :)
15.01.06 06:09
Jó výhled
Drak Drak
04.07.06 02:47
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od 4A architekti