Rodinný dům v Šestajovicích

Rodinný dům v Šestajovicích
Projekt:2006
Realizace:2013
Užitná plocha:210 m2
Zastavěná plocha:145 m2
Plocha pozemku:636 m2
Obestavěná plocha:773 m3


snímek Jan Kuděj

Lichoběžníkový půdorys stavby kopíruje nepravidelný tvar pozemku v satelitní zástavbě Šestajovic. Dům má stanovou střechu s různým sklonem ploch. Střecha bez přesahů a okapů plynule navazuje na lichoběžníkové fasády. Hmota je celoplošně polepena černou kaučukovou krytinou (EPDM). Dům tak působí celistvým dojmem, jako z jednoho kusu. Z celkového charakteru se vymyká jen jihozápadní strana orientovaná do zahrady. Je obložena modřínovými hranoly bez povrchové úpravy. Lodžiově zapuštěný vstup ústí do velkorysého bílého prostoru sahajícího přes dvě patra. Od hlavního obytného prostoru ho odděluje skříňová stěna, která je z druhé strany tvořena knihovnou. Prosklenou stěnou vedoucí do lodžie je přízemí otevřeno do zahrady. Druhé patro je tvořeno podlouhlými místnostmi orientovanými do zahrady. Hygienické zázemí uvnitř dispozice je přisvětleno světlíky. Konstrukce domu je dřevěná. Interiér je uměle větrán, vytápění a teplou vodu zajišťuje tepelné čerpadlo s integrovanou rekuperační jednotkou.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od SPORADICAL architektonická kancelář