Adresa: P. Ignáce Stuchlého, dříve č.p. 16, Fryšták, Česká republika
Projekt:2016-19
Realizace:2020
Zastavěná plocha:280 m2
Plocha pozemku:353 m2


zpět na článek
9 komentářů
Parada
Jz
| 10.12.20 08:21
Velka parada, uctive k okoli. Vypada to moc krasne, snad se mistu budou vyhybat vandalove.
budoucnost
snep
| 11.12.20 12:23
místo a provedení moc pěkné...opěradla laviček vypadají jako struhadla na záda (-: jen mám dle zkušeností z veřejných prostor v malo/městech negativní zkušenost se stavem obzvláště uzavřených míst - vandalové, puberťáci, odpadky, sprejerství a ve finále nefunkčnost fontánky v domě. bude hodně záležet na vedení města, zda udrží místo v provozním a estetickém stavu odpovídajícím záměru architektů a zadavatelů. budu držet pěsti.
fajn
betonář
| 11.12.20 08:43
Působí to jako velice příjemný, malebný a samozřejmý prostor, jaký to kontrast k veřejným prostranstvím okolo. Snad jej budou lidi umět užívat.
Čekárna
Vích
| 11.12.20 06:45
Pěkné omítky, ale celkově to ve mně budí rozpaky, zpoloviny ubouraný domek a prefabrikované zídky a lavičky s pozinkem, jak ze sídliště, to shazují. Kdyby tam byla cukrárna se zahrádkou, tak by to plnilo podobný účel a mělo by to osobnější charakter. Takto to připomíná přeroslou čekárnu na autobus.
...
D.
| 12.12.20 11:55
Ať se snažím sebevíc, tuhle realizaci nechápu. Asi bylo potřeba využít dotace, když už se peníze válí na ulici a něco udělat, smysl mi to ale nedává. K čemu je něco takového hned u náměstí v obci velikosti Fryštáku? Pro koho je to určené?
Samotná myšlenka je skvělá, tedy zachování půdorysné stopy domu a kultivace prostoru u (pěkného) kostela. Nemám rád taková přirovnání, ale to se zastávkou autobusu mě napadlo hned také.
Kdyby tu byl citlivě opraven původní dům, třeba s nějakou moderní intervencí, bylo by to skvělé. Stejně tak již jmenovaná cukrárna, komorní prostor pro kulturní akce, klubovna pro skauty, klub důchodců, těch možnosti je nepřeberně. Místo toho vzniklo absurdní místo, které vůbec netuším jak rozumně využít, autobus bohužel kolem nejezdí… Je to i nepraktické, nebude to hezky stárnout, betonové lavičky s pozinkem jsou nepochopitelné, nepěkná kašna zcela znemožňuje nějaké univerzálnější využití. Venku to není o mnoho lepší. Neinvenčně vyvedené betonové zídky (kdyby to dělal Standa Fiala…), nepraktické lavičky, navíc jsem vážně nepochopil, proč ty opěráky venku nejsou na šířku lavičky, lavičky v trávě také nejsou nejmoudřejším rozhodnutím, dva vysazené stromy také úplně nechápu, včetně výběru lípy a třešně. Lidé se tedy budou koukat na sežehnutou trávu se stromem, který bude pořádným stromem tak za 20 let, jinak nikde nic. Komické jsou výjevy na boční zdi, před které je postaven stojan na kola, fakt paráda. Lavičky, kde budou lidé sedět zády k cestě…
Potenciál ohromný, řešení více než rozpačité.
čekárna s betonovými zátarasy v centru
František Dvorský
| 13.12.20 07:57
Betonové zídky působí oproti kostelu jako pěst na oko. Domek bylo dobré nezbourat, to souhlasím, ale uvnitř je to opravdu spíše jako čekárna. V žádném případě příjemný a malebný prostor.
Snad jim to tam místní "sociálně duchem slabí" a jim podobní, brzo nezničí. Obávám se že brzo to bude posprejované, pokálené a špinavé.
Čekárna na obřad
Ivan
| 14.12.20 05:39
Nevím, proč o tom není zmínka v textu, ale dle mapy.cz by v tomto domě mělo být veřejné WC. A v půdorysu se skutečně místnost s WC a umyvadlem nachází. Pak mi to dává celé smysl - minimální (a minimalistické) zázemí pro návštěvníky kostela, místo pro shromáždění svatebních či smutečních hostí za nepřízně počasí, zvláště když před vstupem do kostela je jen úzká ulička. Teď už jen počkat, až poporoste strom na nároží pozemku a prostor uzavře.
Ke vzdálenosti druhého stromu od štítu vedlejšího domu bych - být jeho majitelem - měl určité výhrady. Betonové prefabrikáty a kovové opěrky lavic v provedení "antivandal" a také zídky z pohledového betonu (vandaly vyzývající) na mě působí v tomto prostředí hodně tvrdě.
Krásne
| 08.01.21 06:08
Skvelý počin radnice zachovať a zveladiť takéto historické miestečko v obci. Vítam nápad vytvorenia mininámestíčka s posedením. Betónové múriky sú vítané, pretože naznačujú pôvodný pôdorys a pritom odkazujú na súčasnosť. Využitie? nevidím žiadny problém. Koncertíky, miesto na posedenie, stretnutia s priateľmi, oddych, čítanie, rozjímanie... Ohľadne budúcnosti interiéru, trochu by to chcelo zmeniť zmýšľanie ľudí v našich zemepisných šírkach a začať si vážiť verejný priestor. A to nehovorím o notorických vandaloch, ktorí sú všade, ale o nás, obyčajných ľudí. Potom sa možno nebudeme čudovať takémuto open houseu, že nemusí byť všetko pod zámkom a kamerami. A možno si aj prestaneme stavať trojmetrové múry okolo svojich pozemkov. Verím, že to nie je utópia...
ad 08.01.21 06:08
Dvorský František
| 09.01.21 11:12
Už vidím vážený připivateli z 08.01.21 06:08 ty "koncertíky" v čekárně.
Svatá ty prostoto!
Stretnutie s priateli v betonové čekárně! Na to byla a je vždy ve vesnici hospoda!
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve vyjímečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.

Více staveb od NEW WORK