Interiér bytu, Barrandov

Interiér bytu, Barrandov
Investor:Manželé Chmelařovi
Ročník:2006


Byt se nachází na pražském Barrandově v posledním patře obytného domu z roku 2004. Do bytu se vchází z otevřené pavlače společné pro tři byty. Dominuje mu hlavní místnost rozdělená na 4 funkční části - kuchyň, jídelnu, obývací pokoj a ložnici. Na obytnou místnost navazuje venkovní terasa s pergolou. Dále jsou v bytě menší pracovna, koupelna, zádveří a šatna.
Byt je zařízen nábytkem v kombinaci bíle lakované MDF desky a matného stříbrného kovu. Kuchyňská linka má tvar písmene U a je vyrobena na zakázku. Pracovní deska a obklad stěny jsou z nerezového plechu. Od jídelny je kuchyň oddělena zvýšenou čelní stěnou přiléhající k jídelnímu stolu. Jídelní židle byly zvoleny bílé plastové od Vernera Pantona. V jídelně je dále umístěna knihovna se 4 zásuvkami z IKEA. Stejnou knihovnu potom můžeme vidět i v pracovně a o jeden modul širší je stěna, která odděluje ložnici a obývací pokoj. Ložnici je možno separovat úplně, a to zatažením žaluzií ukotvených ve stropě. Žaluzie jsou důležitým prvkem i v obývacím pokoji, kde pokrývají celou stěnu s okny. Pohovka je kožená ve světle béžové barvě. K dalšímu vybavení, které bylo pořízeno na míru, patří vestavěné skříně v zádveří a šatně s posuvnými dveřmi, které jsou zčásti osazeny zrcadly, aby prostor opticky rozšířily.
Celkové barevné ladění bytu vychází z barvy fasády domu. Převládající barvou je světle béžová. Výrazné barvy můžeme vidět v zádveří - šedá barva na stěnách, stropě i na podlaze, v koupelně - výrazná hrášková zelená barva dlažby i obkladu - a potom na jedné stěně v obývacím pokoji/ložnici, která je tmavě modrá.
Dekorativní prvky v bytě jsou zvoleny s důrazem na eleganci a čistotu prostoru. K výrazným doplňkům patří série skleněných váz od Alvara Aalta, čajový servis od Jaroslava Sutnara a orchideje umístěné ve skleněných nádobách na nízkém parapetu okna v jídelně.
Kromě dlažby v koupelně a zádveří se všude nachází plovoucí podlaha barevně korespondující s dveřmi a dřevěnými Euro okny.
Po nerezovém stupni můžeme vstoupit na prostornou terasu orientovanou na západ, na které je umístěna dřevěná pergola. Stejně jako v ostatních částech bytu, i nábytek na terase byl vybrán v kombinaci bílá - matná stříbrná.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
proc
tomcerny
22.08.09 08:35
krásný
Misaak
06.04.10 06:56
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Chmelař architekti