Dům ve zlatém řezu

Dům ve zlatém řezu
Dodavatel:DŘEVOSTAVBY BISKUP, s.r.o.
Konstrukční systém: Masivní dřevěné panely KLH
Realizace:2011-12



Dům je tvořen jednoduchou kompaktní hmotou štíhlého kvádru se sedlovou střechou, orientovaný na pozemku tak, aby bylo co nejvíce využito solárních tepelných zisků. Dominantou stavby je dřevěná terasa s pergolou a navazujícím přístavkem prosklené zimní zahrady nad strání do údolí. Dům svým výrazem doplňuje okolní zástavbu. Použitím přírodních materiálů respektuje a dotváří výraz okolní přírody. Půdorys domu kopíruje tvar původního přízemního domu, na jehož základech je objekt vystavěn. Novostavba je navržena jednopodlažní s podkrovím a sedlovou střechou bez přesahů. Symetrie na fasádě domu je podtržena velkým trojúhelníkovým vikýřem na jihozápadní straně domu, poskytujícím výhled z pracovny v podkroví.
Dům s překrásným výhledem na řeku Sázavu je navržen pro bydlení 4 členné rodiny. Vstup do domu je chráněn proti povětrnosti lehkou stříškou. Za vstupem následuje zádveří s šatní skříní a botníkem. Ze zádveří je přístupná menší koupelna s toaletou a sprchovým koutem, dále se zde nachází schodiště do podkroví. Přímo proti domovním dveřím je umístěn vstup do obytného prostoru, který se společně s prosklenou jídelnou otevírá do údolí Sázavy na jihozápadní straně. Obytný prostor je propojen s venkovní terasou pomocí posuvných dveří. V horním patře tři pokoje - ložnice. Hygienické zázemí představuje prostorná koupelna s vanou, toaletou a infrasaunou. Na schodišťovou halu přímo navazuje pracovna, osvětlená velkým trojúhelníkovým vikýřem. Dveře do pracovny posuvné, aby bylo možné pracovnu co nejvíce otevřít do haly a celý prostor prosvětlit.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od ARCHCON atelier, s.r.o.