Ostravský Dům umění uzavře oprava střechy

Vložil
ČTK
24.04.2019 16:05
Ostrava

Ostrava - Dům umění - sídlo Galerie výtvarného umění Ostrava (GVUO) čeká rekonstrukce střechy. Galerie tak v následujících pěti měsících nebude pořádat výstavy a památkově chráněný objekt se návštěvníkům znovu otevře až v polovině října. Doprovodné aktivity pořádané galerií budou ale zachovány. ČTK to dnes sdělila mluvčí galerie Jana Malášek Šrubařová. Aktuální výstavy si zájemci mohou prohlédnou ještě do konce měsíce.


"Díky této rekonstrukci bude obnoven vzhled Domu umění z roku 1926, což považuji za velmi důležité, protože se jedná o jednu z nejkvalitnějších architektonických památek u nás. Moravskoslezský kraj na památkovou péči významně přispívá, konkrétně na opravu střechy Domu umění letos z krajského rozpočtu půjde 12 milionů korun," uvedl náměstek hejtmana pro kulturu a památkovou péči Lukáš Curylo (KDU-ČSL).

Budova bude po dobu rekonstrukce uzavřena z bezpečnostních důvodů. Zpřístupněná bude opět 15. října, na kdy se chystá vernisáž děl Otto Gutfreunda a Rudolfa Sikory. Obnovena bude také stálá expozice i cyklus výstav jednoho díla ze sbírek galerie.

"V době rekonstrukce výstavy v Domě umění pořádat nebudeme. Vybrané doprovodné programy přesuneme do Knihovny GVUO na Poděbradově ulici 12. Týká se to přednášek Marka Zágory a Gabriely Pelikánové, prezentace studentů s názvem Šest a festivalu Ostravská muzejní noc," uvedl ředitel galerie Jiří Jůza.

Výstavní projekty galerie si od začátku roku prohlédlo přes 19.000 návštěvníků. Uskutečnilo se 46 výukových programů a čtyři komentované prohlídky. Více informací o činnosti galerie lze najít také na www.gvuo.cz. Dům umění bude až do 30. dubna otevřen od úterý do neděle, a to vždy od 10:00 do 18:00.
0 komentářů
přidat komentář

Související články