Zdroj

Težký kalibr
MUDr. Jiří Havelka
| 25.10.07 11:39
Nuže, nyní diskutujte, vy všichni, kteří se bavíte jen o vhodnosti či nevhodnosti Kaplického návrhu na Letné. Konečně, tento naprosto ostudný debakl se soutěží mě vůbec nepřekvapuje. Stačí si zjistit, kdo je ředitel Ježek a co se dělo za působení tohoto pána na jiných místech. Minimálně jeden hlas porotce "odborníka" v mých očích porotu znevažuje, a to hlas porotce Kněžínka. Je neuvěřitelné, že tento bývalý aktivní svazák s odborností na cokoliv, se stále drží na tak významném místě na Magistrátu i přes nejrůznější průšvihy v památkové oblasti na území Prahy. Klasický ksicht a výrazivo aparátčíka, někdejšího předvoje komunistické strany, se u tohoto pána nezapře. Tito lidé neustále zapomínají, že jim nevisí doma obraz Doriana Graye a že oko je do duše okno!
Jsem zvědav jak zareaguje ministr kultury. Podle mého názoru by měl soutěž okamžitě zrušit a skončit by měl ve své funkci i ředitel Národní knihovny! Obavy o jeho osud mít nemusíme. Jistě se opět vynoří na nějakém lukrativním místě.
Ostuda v každém případě
Pietro
| 25.10.07 12:38
Ministr kultury je stejný odborník, jako Kněžínek. Aby měl klid, smete to ze stolu (ten protest). No co, pár architektů, co bylo v soutěži ,o jejímž výsledku se rozhodlu předem ,za hlupáky, ho neohrozí.
Otevřený dopis
pipe
| 25.10.07 01:22
Dopis je na vědomí také prezidentské kanceláři, úřadu vlády, poslanecké sněmovně, senátu, magistrátu, ČKA a v neposlední řadě UIA. Jeho součástí jsou přílohy, především soutěžní pravidla a protokol o zasedání jury, vč. zcela konkrétních odkazů na rozpory. Informace tedy politici mají - a novináři také. Včera uplynul rok od zasedání jury, na kterém ke skandálnímu porušení soutěžních pravidel došlo. Nyní o knihovně diskutují skoro všichni - a že jde zjevně o výsledek nelegálního procesu jim asi nevadí. Žijeme v právním státě?
Otevřený dopis + přílohy + tisková zpráva
pipe
| 25.10.07 01:43
Případným zájemcům rád zašlu kompletní materiál mailem.
k panu Ježkovi
hana
| 25.10.07 02:31
Stavět Nk je Ježkův zájem - uvolňují se lukrativní prostory Klementina a on na ně vypisuje soutěže, tedy opět "soutěže". jak vyhrál ježkův přítel Milan Šmerda soutěž na pronájem se píše tady http://www.ruzovypanter.cz/file/Babylon_kostel.pdf nebo tady http://www.lidovky.cz/vratte-klementinum-univerzite-d3f-/ln_ noviny.asp?c=A070630_000105_ln_noviny_sko&klic=220149&mes=07 0630_0 a o Šmerdovi tady http://zpravy.idnes.cz/praha.asp?r=praha&c=A040316_212116_pr aha_ton&t=A040316_212116_praha_ton&r2=prah
tě buh
Vích
| 25.10.07 07:25
Áres na ohnivém koni - to se to hezky hrotí, to jsem zvědav, jestli z toho mraku zaprší, když se utká nekompetentnost s přísností, múzy berou roha - http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%BAzy
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.