WoodPlastic® je ideálním materiálem pro venkovní realizace

13.04.2021 11:15
Terasa od WPC - WoodPlastic, produktová řada Terafest
Dřevěný kompozit je moderní stavební materiál, který nám umožňuje klást na venkovní prostory podobné nároky, jaké máme na obytné místnosti v interiéru domu. Důvodem, proč si stále více informovaných zájemců pořizuje novou terasu, plot či obklady stěn od českého výrobce WPC – WoodPlastic, je jejich atraktivní vzhled, dlouhá životnost a snadná údržba bez potřeby dodatečných investic.

Specifické vlastnosti materiálu běžně označovaného jako WPC otevírají široké možnosti jeho použití. Obvykle se s ním lze setkat v podobě prken na zahradních terasách, kolem bazénů nebo na balkonech. Stále častěji je tomu však i v případě rozsáhlejších komerčních realizací, jako jsou hřiště, městský mobiliář, nábřeží, velké střešní terasy, hotelové lodžie, lávky, ploty, zábradlí, stínicí lamely nebo jiné, i čistě dekorativní prvky.

Dřevěný materiál, který předčí dřevo

V Evropě patří již řadu let k nejvýznamnějším producentům a dodavatelům špičkového dřevěného kompozitu česká společnost WPC – WoodPlastic. Ve svém závodě v Bukovanech u Benešova vyrábí prkna z patentované směsi za pomoci nejmodernější, laserem řízené extrudace. Speciální směs je složená ze 60 % dřevěné moučky, 40 % zdravotně nezávadného polyethylenu PE-HD plus přiměřené množství pojiva, UV stabilizátorů, barviva či minerálních přísad.

Díky svému složení a způsobu výroby dokážou v Bukovanech vytvořit prkna, která dokonale imitují dřevěný design, jsou příjemná na dotyk, lze s nimi jako s dřevěnými pracovat a jejich bonusem je, že je lze po zahřátí ohýbat. Zároveň dokážou minimalizovat veškeré negativní vlastnosti dřeva, především krátkou životnost, nasákavost, kroucení, hnilobu, tvoření třísek, nutnost opakované, finančně i časově náročné údržby a podobně.

WPC – WoodPlastic vyrábí svá plnoprofilová prkna v běžných skladových délkách, ale způsob výroby firmě umožňuje pružně reagovat i na nejrůznější atypické požadavky jednotlivých klientů tak, aby maximálně vyhověla jejich potřebám. Součástí nabídky jsou jak terasy, plotové díly či obkladové profily, tak i veškeré další klíčové komponenty potřebné k dokončení terasy, jako jsou podklady, nosiče, klipy nebo lišty.

Terasy se zárukou až 25 let

Výrobou atraktivních prken disponujících celou škálou přirozených barevných odstínů však služby zákazníkům nekončí. WPC – WoodPlastic disponuje v ČR i na Slovensku sítí terasových center a zkušených certifikovaných partnerů. Ti zájemcům terasu nejenom profesionálně nainstalují, ale ještě předtím zdarma vypracují její návrh včetně kalkulace, pomohou s výběrem povrchů a barev a kdykoli jim budou k dispozici cennými radami, ať už osobně či online.

Vedle reprezentativního designu patří k hlavním přednostem prken z materiálu WoodPlastic® především odolnost a dlouhá životnost. Prkna od české společnosti odolávají veškerým rozmarům počasí. Minimálně nasákavý materiál je rezistentní vůči bazénové chemii i slané vodě. Prkna jsou stálobarevná, nekroutí se, nedrolí a netvoří se na nich třísky ani štěpy. Snadno a rychle se montují bez nutnosti kotvení k pevnému podloží. Terasu není třeba natírat, olejovat ani impregnovat. Zcela postačí ji občas zamést a opláchnout proudem vody.

Jakkoli má dřevěný kompozit vyšší pořizovací cenu, než je tomu v případě dřeva, nabízí neporovnatelně delší život- nost bez nutnosti dalších nákladů na údržbu. Společnost WPC – WoodPlastic poskytuje na své produkty záruku až 25 let při předpokládané životnosti až 50 let. O kvalitě jejích výrobků svědčí i fakt, že firma má za dobu své téměř 13leté existence více než 10 000 spokojených zákazníků v bezmála 40 zemích světa.

Další informace o produktech WoodPlastic®, inspirativní fotografie, praktická doporučení a mnohem více najdete na www.woodplastic.cz.