Sádrové bezrámové difuzory Ventmann

06.03.2024 11:05
ŠTORC TZB s.r.o.

Projektování moderních a energeticky účinných budov, které jsou vybavené systémy vzduchotechniky, představuje pro architekty a projektanty značnou výzvu. Je důležité nalézt řešení, které harmonicky propojí estetické aspekty interiéru s funkčností vzduchotechnických systémů. V reakci na tuto potřebu představila společnost Ventmann inovativní designové řešení v podobě sádrových a bezrámových difuzorů. Tyto produkty jsou navrženy tak, aby co nejméně narušovaly estetickou kvalitu interiérů, čímž poskytují architektům a investorům větší flexibilitu v jejich kreativních konceptech.
Sádra, která je základním materiálem difuzorů Ventmann viditelných v interiéru, je ekologicky příznivý materiál. Díky své adaptabilitě je možné sádrové difuzory omítat, brousit a natírat v souladu s ostatními povrchy, což umožňuje jejich téměř dokonalou integraci do designu interiéru. I přes svou vysokou estetickou hodnotu si difuzory Ventmann zachovávají významnou funkčnost potřebnou pro efektivní distribuci vzduchu. Díky patentovanému designu, který využívá sádrový materiál, jsou tyto elegantní difuzory schopny se integrovat do různých typů stropů a stěn vyrobených ze sádrokartonu. Ventmann difuzory se vyznačují kompaktními montážními boxy, což umožňuje snížení výšky podhledů a zároveň poskytuje možnost navrhnout prostory s vyššími stropy.

Nejuniverzálnějším a nejpopulárnějším modelem je kulatý difuzor Circle, který se skvěle hodí do široké škály interiérových stylů. Model Circle je dostupný ve dvou variantách:
  • CIRCLE Classic, ideální pro odtah vzduchu.
  • CIRCLE Coanda, navržený pro přívod vzduchu s upravenými okraji ventilu, které směřují proud vzduchu podél stropu, čímž se zabrání vzniku průvanu. Tento model je vhodný i pro odtah vzduchu.
Lineární difuzor, model Line, nabízí rozsáhlý tvůrčí potenciál, umožňuje vytváření unikátních interiérových prvků nebo jeho téměř úplné skrytí.

Difuzor se skládá z akustického boxu a samotného difuzoru, který lze pomocí adaptérů připojit k systému vzduchotechnického rozvodu Air Excellent nebo k tradičnímu kruhovému potrubí Spiro. Difuzory jsou k dispozici v délkách 0,625, 1 a 1,25 metru s 1, 2 nebo 3 sloty. Mohou být instalovány samostatně nebo propojeny do jedné průběžné linie, což umožňuje maximální flexibilitu v designu.